Ugljanin: Rezultati izbora u Turskoj će u mnogome određivati kvalitet života građana na Balkanu (Prilog Behar TV)

Podijelite:

Predsjednik SDA Sandžaka, Sulejman Ugljanin izjavio je da je cilj njegove posjete Turskoj bio da građanima te zemlje porijeklom iz Sandžaka ukažu da će rezultati izbora u Turskoj u mnogome određivati kvalitet života građana na Balkanu.

“Pobjeda Recepa Tayyipa Erdogana na čelu ove moderne, ekonomski i razvijene Republike Turske znači stabilan, siguran Balkan i dobru saradnju sa Republikom Turskom. Mi ovdje nemamo mogućnost da glasamo ali smo posjetili naše ljude porijeklom iz Sandžaka da njima kažemo šta za nas znači pobjeda AK Partije i Recepa Tayyipa Erdogana”, rekao je Ugljanin nakon višednevne posjete Turskoj.

On je ponovio podršku politici mira, razvoja i pravde koju vodi ova politika i Erdogan.

“Hoćemo da kažemo čitavom svijetu da je to sposoban čovjek da čuva identitet i dostojanstvo turskog naroda i države i svih muslimana svijeta”, kazao je on.

Predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), Fuad Baćićanin je kao zvaničnik i član delegacije koja je također, na poziv AK Partije boravila u Turskoj izjavio da je cilj bio podrška politici koju vodi Recep Tayyip Erdogan.

“Podrška politici mira i stabilnosti i podrška uspostavljanju veza koje je predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan uspostavio sa svim zemljama na Balkanu. Dobrih i stabilnih odnosa i stabilnih veza jer jaka Turska, na ovom kursu na kojem trenutno ide, znači jak i stabilan Balkan. Stabilna Turska znači stabilan Balkan i region”, kazao je Baćićanin, dodavši da pobjeda AK Partije i Erdogana u ovom trenutku označava stabilnost Balkana i pobjedu svih naroda koji traže svoja prava.

“Oči tih naroda, tih ljudi trenutno su uperene prema predsjedniku Republike Turske i pomno prate izbore koji će se 14. maja održati u Republici Turskoj”, dodao je.

Zvaničnik BNV-a je predočio da su tokom višednovnog boravka u Turskoj obišli više udruženje građana porijeklom iz Sandžaka i njihovih sportskih klubova, ali imali susrete sa ministrom unutrašnjih poslova Suleymanom Soyluom, ministrom okoliša i urbanizma Muratom Kurumom i zajedno sa svim balkanskim delegacijama učestvovali na susretu sa predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske (TBMM) Mustafom Šentopom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije