Veliki događaj za Kosovo: Priština dobila domaćinstvo Mediteranskih igara 2030.

Foto: Opština Priština

Podijelite:

Generalna skupština Međunarodnog odbora Mediteranskih igara većinom glasova izabrala je Prištinu za organizatora Mediteranskih igara 2030. godine, prenosi Anadolu.

„Uspjeli smo! Hvala vam puno. Ovo su odlične vijesti za Kosovo i nevjerovatno postignuće za sve nas. Izražavam iskrenu zahvalnost svima onima koji su podržali našu viziju budućnosti zemlje i cijelog Mediterana“, ovim riječima je na premijer Kosova Albin Kurti opisao ovaj događaj u trenutku obznane domaćinstva Kosova Mediteranskih igara 2030.

Albin Kurti je kazao da Republika Kosovo svesrdno cijeni priliku koja je pružena da radimo zajedno u našoj zemlji, na Kosovu 26 država članica sa tri kontinenta.

Gradonačelnik glavnog grada Kosova Perparim Rama kazao je da je to fantastična vijest ne samo za Prištinu, već za celu Republiku Kosovo.

“Ovo je fantastična vijest, jer će Mediteranske igre biti veliki sportski događaj za cijelo Kosovo”, kazao je Rama, saopšteno je iz Opštine Priština.

On je istakao da će za ovaj sportski događaj u 24 takmičarske discipline koristiti tereni i sportske hale u Đakovici, Peći, Ferizaju, Podujevu i Mitrovici, dok će morska takmičenja biti održana u albanskom gradu Draču, kroz prekogranično partnerstvo između zemalja po prvi put u istoriji Mediteranskih igara.

“Pretvorićemo ih u veliku sportsku proslavu za cio naš narod. Mediteranske igre – Priština 2030 su veliko dostignuće za Prištinu, velika pobjeda Kosova i veliki sportski festival ne samo za cio albanski narod”, kazao je gradonačelnik Rama.

Dodao je da će glavni grad Kosova sarađivati sa svim akterima, da izgradi neophodnu infrastrukturu po standardima.

Mediteranske igre su međunarodno sportsko takmičenje koje se održava svake četiri godine u jednom od gradova članica Međunarodnog odbora Mediteranskih igara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije