-5.5 C
Novi Pazar
05/02/2023
NaslovnicaPolitikaDojava o bombi u Velikom Trnovcu, glasanje još nije počelo, stvaranje straha...

Dojava o bombi u Velikom Trnovcu, glasanje još nije počelo, stvaranje straha kod Albanaca

U Velikom Trnovcu u Osnovnoj školi “Muharem Kadriu”, gde je biračko mesto broj šest, na kojem se danas ponavljaju parlamentarni izbori, stigla je telefonska dojavi o bombi

Ovu informaciju potvrdio je i Šaip Kamberi lider Koalicije Albanaca Doline koji je na svojoj fejsubk stranici istakao da su se mnogi birači do jutros vratili sa biračkog mjesta i nije im bilo dozvoljeno da glasaju.

„U međuvremenu, postoji i upozorenje o “bombi postavljenoj u školskoj zgradi u kojoj se glasa”, koju je direktor škole primio anonimnim telefonskim pozivom, što je scenario za stvaranje straha kod albanskih birača.“ – napisao je Kamberi.

Međutim, kako saznaje portal Bujanovačke, članovi biračkog odbora odbili su da napuste biračko mesto i pored zahtjeva direktora škole

U Veliki Trnovac je stigao funkcioner SPS Veljko Odalović koji razgovara s članovima biračkog odbora. Sastanak je zatvoren za javnost.

Glasanje u Velikom Trnovcu uopšte nije počelo, jer članovi biračkog odbora iz albanske koalciije ne dozvoljavaju predstavnicima srpskih stranaka da kontrolišu evidentiranje glasača u izvodu iz biračkog spiska.

“Uvid u birački spisak i kontrolu treba da vrše jedan Albanac i jedan Srbin. Albanci ne dozvoljavaju da bilo ko od Srba ima uvid u birački spisak. Oni su seli tu, ne puštaju nikog drugog i zbog toga glasanje nije ni počelo”, rekao je predsednik biračkog odbora Dejan Menković.

Dodao je da glasanje ne može da počne dok na svakoj od tačaka sprovođenje izbora – lampi, biračkom spisku, ličnim dokumentima i predaji glasačkih listića ne budu po jedan Srbin i Albanac.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA