-4.1 C
Novi Pazar
06/02/2023
NaslovnicaPolitikaSandžakSTRUJIĆ-HARBIĆ SA ALHANTOULIJEM: TRAJNI MIR I STABILNOST NA BLISKOM ISTOKU MORA BITI...

STRUJIĆ-HARBIĆ SA ALHANTOULIJEM: TRAJNI MIR I STABILNOST NA BLISKOM ISTOKU MORA BITI CILJ MEĐUNARODNE ZAJEDNICE

Trajni mir i stabilnost na Bliskom istoku mora biti cilj međunarodne zajednice, koja ne smije ostati nijema na kršenje ljudskih prava nad narodom Palestine, poručila je šefica kluba poslanika Bošnjačke stranke u Skupštini Crne Gore Kenana Strujić-Harbić.

Ona se u Skupštini Crne Gore sastala sa ambasadorom Palestine u Crnoj Gori Rabijem Alhantoulijem.

Strujić-Harbić je izrazila zadovoljstvo susretom sa ambasadorom Alhantoulijem. Sagovornici su razgovarali o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji u Crnoj Gori, odnosima između dvije države, kao i o situaciji u Palestini.

Strujić-Harbić je istakla da pomno prati dešavanja u Palestini i da iskreno žali zbog eskalacije nasilja tokom prethodnih nekoliko mjeseci, gdje je stradao veliki broj civila, žena i djece.

“Ovdje je od krucijalnog značaja da međunarodna zajednica pokaže na djelu da nema selektivnosti u pristupu. Gubitak jednog ljudskog života mora biti povod za pravovremenu reakciju, u cilju smirivanja tenzija i uspostavljanja dijaloga, koji će voditi u pravcu trajnog mira zasnovanog na međunarodnom pravu i rezolucijama Ujedinjenih nacija na ovom području. Iskreno se nadam da može doći do nekog pomirenja u narednom periodu, uz pomoć međunarodne zajednice”, kazala je Strujić-Harbić i poručila da će uvijek biti na strani pravde i istine i da je njena moralna obaveza kao poslanice da jasno osudi svaki vid kršenja ljudskih prava, bilo gdje u svijetu.

Ambasador Alhantouli se zahvalio na prijemu i istakao da ga raduje da Skupština Crne Gore i njeni poslanici prate situaciju u Palestini.

Poručio je da se stanovnici Palestine svakodnevno susrijeću sa nasiljem koje sprovodi izraelska policija prema civilnom stanovništvu. Kazao je da očekuje da međunarodna zajednica ima isti pristup i standard prema dešavanjima u Palestini, kao i u drugim slučajevima, jer kako je kazao, dvostruki standardi prema Palestini su nešto što šteti međunarodnoj zajednici.

Ambasador Alhantouli je izrazio očekivanje da će crnogorski zvaničnici jasno osuditi zločine koji se dešavaju u Palestini.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA