U Tutinu otvoren Turski kulturni centar (VIDEO)

Komentari:12

Podijelite:

Ambasador Republike Turske u Srbiji Hami Aksoy posjetio je danas Opštinu Tutin i zvanično otvorio Turski kulturni centar u ovom gradu. Aksoy se susreo sa predsjednikom opštine Tutin Salihom Hotom sa kojim je potpisao protokol o otvaranju Turskog kulturnog centra.

On je izrazio zadovojstvo zbog današnje posjete Tutinu i otvaranja obrazovnog centra u kojem će se izučavati tursk jezik.„Nakon Novog Pazara otvaramo Turski kulturni centar i u Tutinu. Zahvaljujem se predsjedniku opštine što nam je pomogao da to uradimo.

U Srbiji postoji veliko interesovanje za turski jezik, na Institutu Junus Emre do sada je blizu 3000 građana, Srba i Bošnjaka, prošlo taj kurs. Znamo da i u Tutinu postoji veliko interesovanje za učenje Turskog, pogotovo kod mladih“, rekao je Aksoy dodavši da će oni sa znanjem turskog jezika biti u prednosti za dobijanje državnih stipendija u Republici Turskoj.

On je istakao da je put Novi Pazar- Tutin pušten u saobraćaj i poželio svim građanima da ga sa srećom koriste. Predsjednik tutinske opštine Salih Hot je podsjetio da je ovo treća posjeta turskog diplomate Tutinu i da imaju veoma dobru saradnju sa predstavništvima turskih institucija u Srbiji. Ocjenio je i da je otvaranje Turskog kulturnog centra u Tutinu veoma značajno za opštinu.„To je još jedna stepenica bolje saradnje između lokalne samouprave Tutina i turskih institucija koje djeluju na prostoru Srbije.

Ja bih se zahvalio zbog svih projekata koje smo do sada uradili preko turskih institucija, prije svega, putnog pravca Novi Pazar – Tutin koji ima već svoju svrhu.

To je urnek (primjer) kako se ti projekti rade, to je kvalitetno odrađeno zahvaljujući prije svega turskoj firmi koja je radila taj projekat“, kazao je Hot. Otvaranju turskog kulturnog centra prisustvovali su turski konzul u Novom Pazaru Bašar Bašol i narodna poslanica iz Tutina Selma Kučević.

Za upis na kurs turskog jezika već ima zainteersovanih, a kao predavač će biti angažovan profesor iz Turske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije