Vodosnabdjevanje u Novom Pazaru otežano

Komentari:12

Podijelite:

U Novom Pazaru je u većem dijelu grada već tri dana, nakon obimnih padavina, otežano snabdjevanje domaćinstava vodom. Nadležni očekuju da će se stanje normalizovatih za par narednih dana. Vode nema u visinskim zonama gdje se voda za piće dotura cisternama.

Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija”, Gradimir Nedeljković je rekao da stanje sa vodosnabdjevanjem u Novom Pazaru nije baš najpovoljnije jer rade sa manje od pedeset posto kapaciteta i da se visinske zone snabdjevaju vodom sa pet cisterni.

“To nije dovoljno da se snabdje cijeli grad. Ovo je dovoljno da se snabdje prva visinska zona i Zdravstveni centar, kao prioritet. Druga i treća visinska zona se snabdjevaju preko cisterni, sa tri cisterne gradske Čistoće i dvije cisterne Vojske Srbije. Oni su na terenu, do kada će to da potraje ne možemo da predvidimo jer smo juče imali veliki stepen zamućenosti vode”, rekao je Nedeljković za Behar TV.

On je dodao da su danas iščekivali normalizaciju u dotoku sirove vode, ali se juče u popodnevnim satima ponovo povećao stepen zamućenosti koji je trajao do jutros.

“Očekujemo da ćemo ući u normalan proces proizvodnje i snabdjevanja u toku sutrašnjeg dana, eventualno preksutra. Sve ovo treba uzeti s rezervoj jer ovdje je stvar kvaliteta izvorske vode, bile su velike padavine na Pašteru, došlo je do zamućena zvora rijeke Raške i zato imamo vakvu situaciju”, pojasnio je on.

Naglasio je da nema dovoljno vode, ali da je voda koja se distribuira do korisnika hemijski i bakteriološki ispravna za korišćenje u domaćinstvima.

“Nema smisla za restrikcijama jer voda ide gravitaciono i sve zavisi od potrošnje kod onih što je imaju”, istakao je Nedeljković.

Građani iz pojednih dijelova grada se, preko društvenih mreža, žale da je voda mutna i žuta te da vode nema od večernjih do jutranjih sati.

Također, traže da se dežurni dispečari iz JKP “Vodovod i kanalizacija” javljaju na telefone i pružaju informacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije