12.9 C
Novi Pazar
02/06/2023
NaslovnicaPolitikaBiHWizz Air će od narednog ljeta Mostar direktnim letovima povezati sa evropskim...

Wizz Air će od narednog ljeta Mostar direktnim letovima povezati sa evropskim gradovima

Izvorklix

Wizz Airom će narednog ljeta redovno letjeti s mostarskog aerodroma te konačno najveći grad na Neretvi i čitavu hercegovačku regiju zračnim linijama direktno povezati sa evropskim gradovima.

Novi režim rada mostarskog aerodroma koji godinama negativno posluje, s ponosom je najavilo rukovodstvo mostarskog aerodroma, koje je to zagarantovalo i potpisivanjem ugovora.

Aerodrom Mostar je, kako navode, potpisao važan ugovor s Wizz Airom, najbrže rastućom evropskom aviokompanijom, koji će omogućiti redovite direktne letove sljedećeg ljeta.

“Ovo će pomoći povezivanju Mostara i cijele regije Hercegovine s poznatim evropskim destinacijama, te podržati rast privrede i turizma naše regije”, navode iz rukovodstva mostarskog aerodroma.

Podsjetimo da Mostarski aerodrom godinama posluje negativno i opstaje zahvaljujući sredstvima koja se slijevaju iz budžeta sa svih nivoa vlasti, te da je su ga negativno ocijenili i revizori finansijskih izvještaja za prošlu godinu.

Revizori su u svom izvještaju ocijenili da je poslovanje mostarskog aerodroma upitno jer donacije i subvencije čine 90 posto od ukupnih prihoda.

”Prihodi od subvencija i donacija su veći od prihoda koje Društvo ostvaruje obavljanjem redovnih poslovnih aktivnosti i čine 90 posto ukupno ostvarenih prihoda”, naveli su iz Ureda za reviziju institucija Federacije Bosne i Hercegovine o poslovanju Međunarodne zračne luke – Aerodrom Mostar d.o.o. Mostar.

Iako su tokom godine s mostarskog aerodroma u više navrata najavljivane moguće redovne linije sa evropskim gradovima, to se nije dogodilo, tako da jedino avioni na mostarsko tlo slijeću u sklopu charter letova koji uglavnom dovoze turiste u Hercegovinu zbog vjerskog turizma u Međugorju.

Izvorklix
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA