Žalba koalicije Albanaca doline stigla u Upravni sud

Komentari:12

Podijelite:

Žalba koalicije Albanaca doline na odluku Republičke izborne komisije (RIK) da odbije njihov zahtjev za poništavanje izbora u Velikom Trnovcu stigla je u utorak u Upravni sud, saznaje portal N1.

Upravni sud ima rok od 72 sata da odluči o žalbi na odluku RIK-a, koji je prošlog četvrtka odbacio prigovor koalicije koju predvodi Šaip Kamberi kao neosnovan.

Zahtjev Koalicije Albanaca doline o ponavljanju izbora na biračkom mjestu u Velikom Trnovcu prethodno je odbila Opštinska izborna komisija u Bujanovcu.

Ranije su iz Partije za demokratsko djelovanje izjavili da je odluka Republičke izborne komisije politizovana i skandalozna i da je RIK konačno dokazao da je potpuno političko tijelo kada je odbacio zahtjev Koalicije Albanaca doline.

Ukoliko Upravni sud odbije žalbu albanske koalicije biće iscrpljena sva pravna sredstva kojima raspolažu učesnici izbora, a Republička izborna komisija moći će da proglasi konačne rezultate parlamentarnih izbora održanih 3. aprila.

Tada će početi da teče rok od 30 dana za održavanje konstitutivne sjednice Narodne skupštine, na kojoj će biti potvrđeni mandati novih poslanika. Zakonski rok za izbor premijera i njegovog kabineta je tri meseca od dana kada je konstituisan parlament Srbije, a prvi korak u tom procesu su formalne konsultacije predsednika Srbije s predstavnicima svih poslaničkih grupa.

Na drugi put ponovljenim izborima 27. maja na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu Koalicija Albanaca Doline dobila je 598 glasova, što je za 12 manje od broja glasova koji im je bio potrebnih za osvajanje poslaničkog mandata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije