Zbog Kurban bajrama završni ispit za osmake pomjeren za utorak 18. jun

Predočeno je da to znači da će učenici u utorak, 18. juna polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, dok će test iz matematike polagati u srijedu, 19. juna, a test iz izabranog predmeta u četvrtak, 20. juna 2024. godine

Podijelite:

Ministarstvo prosvjete je saopštilo da je na osnovu zaključka Vlade Republike Srbije da 17. jun 2024. godine, kao drugi dan  Kurban Bajrama, bude neradan dan za pripadnike islamske vjeroispovijesti obavestilo sve škole o pomjeranju datuma za održavanje završnog ispita.

“Ministarstvo prosvjete pozdravlja odluku Vlade Srbije i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestita ovaj praznik. U skladu sa zaključkom Vlade Republike Srbije obavještavamo učenike koji ove godine polažu završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja da će prvi dan polaganja biti u utorak, 18. juna”, navedeno je u saopštenju.

Predočeno je da to znači da će učenici u utorak, 18. juna polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, dok će test iz matematike polagati u srijedu, 19. juna, a test iz izabranog predmeta u četvrtak, 20. juna 2024. godine.

Ministarka prosvjete Slavica Đukić Dejanović poručila je učenicima da je pred njima još jedan dan, koji ukoliko je potrebno, mogu da iskoriste i za eventualnu dodatnu pripremu za završni ispit.

Ona je poželjela svim učenicima puno uspjeha, ali prije svega savladavanje treme kako bi relaksirani pokazali svoje znanje. Roditeljima i nastavnicima poželjela je da budu zadovoljni zbog ostvarenih rezultata njihove djece i učenika.

Imajući u vidu ovu odluku, sve aktivnosti iz Kalendara aktivnosti se pomjeraju za jedan dan.

Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole i portalu Moja srednja škola biće objavljeni u subotu 22. juna. Učenici i njihovi roditelji imaju pravo na prigovor koji je moguće podnijeti neposredno u školi ili elektronskim putem.

Objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita biće 25. juna 2024. godine, a raspodjela po srednjim školama i obrazovnim profilima 2. jula 2024. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije