14.9 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaKulturaZeman Fest počinje za tri dana

Zeman Fest počinje za tri dana


Ove godine World Music Fest Zeman u Novom Pazaru otvoriće u četvrtak makedonski orkestar Džambo Aguševi Orchestra, jedan od najboljih trubačkih sastava na Balkanu. Koncert će početi u 21 sat ,gdje će peti festival Zeman, koji neguje muziku nastalu mješanjem savremenih i tradicionalnih muzičkih pravaca, trajaće do subote, 30 jula.

U petak nastupa Sinafi trio, tri grčke muzičarke koje su se upoznale u Istanbulu,a priče o egzilu, razdvajanju, ljubavi i radosti pevaju na turskom, grčkom, azerbejdžanskom, jermenskom, kurdskom i sirijskom jeziku.
Posljednje veče festivala biće održan Glas Zemana, takmičenje osam izvođača tradicionalne balkanaske muzike, koji su ranije izabrani na konkursu. Pobjednik festivala dobija novčanu nagradu od 500 evra, za osvojeno drugo mjesto 300 i treće mjesto 200 evra.
Festival se završava koncertom sarajevskog sastava Divanhane, koji izvodi muziku sevdaha sa modernim aranžmanima, inspirisanim džezom, popom i savremenom klasičnom muzikom.
Festival organizuje Kulturni centar u Novom Pazaru, uz podršku Grada i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i jedno je od brojnih dešavanja jednomjesečne manifestacije “Kulturno ljeto”.

Festival organizuje Kulturni centar u Novom Pazaru, uz podršku Grada i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i jedno je od brojnih dešavanja jednomesečne manifestacije “Kulturno leto”.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA