53. izdanje Festivala dramskih amatera Crne Gore u Bijelom Polju

Festival dramskih amatera Crne Gore jedan je od najstarijih i najznačajnijih  festivala u Crnoj Gori, koji je iznjedrio brojne uspješne glumce, reditelje, dramaturge i druge pozorišne i kulturne radnike

Podijelite:

53. izdanje Festivala dramskih amatera Crne Gore održaće se od 10. do 14. juna u Bijelom Polju, a selekcija predstava povjerena je glumcu Bjelopoljskog pozorišta Predragu Vukojeviću.

Savjet festivala je na svojoj sjednici odredio je i stručni žiri koji će pratiti sam tok festivala, a činit će ga dramaturškinja dr. Marija Sarap, reditelj i dramaturg Obrad Nenezić i glumac Omar Bajramspahić.

Razgovore o  predstavama 53. izdanja  Festivala dramskih amatera Crne Gore vodiće novinar i publicista Vanja Kovačević, a smatraju da je obaveza svih, kako organizatora, da doprinesu očuvanju i unapređenju Festivala.

Podsjetili su da svi zainteresovani  amaterski pozorišni ansambli mogu prijaviti svoje predstave za učešće na 53. Festivalu dramskih amatera Crne Gore do 30. aprila 2024. godine.

Prijave, u kojima treba navesti naziv pozorišta (studija, grupe), naziv predstave, ime i prezime autora teksta, ime i prezime reditelja, imena i prezimena glumaca i uloga u predstavi, te kratak sadržaj predstave, broj tehničkog osoblja koje prati i vrijeme trajanja predstave zainteresovani će poslati na e-mail: centarbp@yahoo.com.

Savjet  će,  na osnovu prijedloga selektora, donijeti  odluku o broju predstava koje će biti izvedene u takmičarskom programu Festivala, a pored glavnog programa, publiku očekuje bogat prateći sadržaj.

Također je određeno da će se nagraditi na najbolja predstava u cjelini, režija, ženska i muška glavna i epizodna uloga, nagrada za mladu glumicu i glumca, najbolje scenografsko ostvarenje, originalnu scensku muziku i najbolje kostimografsko ostvarenje.

Festival će dodijeliti i nagradu za glumačku bravuru ”Fuad Zaimović-Strela“, a organizator Festivala JU Centar za kulturu ”Vojislav Bulatović Strunjo” obezbijediće novčane nagrade za nagrađene.

Festival dramskih amatera Crne Gore jedan je od najstarijih i najznačajnijih  festivala u Crnoj Gori, koji je iznjedrio brojne uspješne glumce, reditelje, dramaturge i druge pozorišne i kulturne radnike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije