Adžić: Očekujem da svi poslanici podrže izmjene i dopune Zakona o strancima, to je velika šansa za CG

Komentari:12

Podijelite:

Grupa poslanika Skupštine Crne Gore podnijela je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o strancima, za koji je, nakon razmatranja, Ministarstvo unutrašnjih poslova dalo saglasnost na predviđene izmjene.

Ovim izmjenama i dopunama stvaraju se, kako kaže ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, neophodne normativne pretpostavke da stranci koji obavljaju poslove elektronskim putem za strano privredno društvo, koje nije registrovano u Crnoj Gori, regulišu svoj pravni status u Crnoj Gori.

“Naša zemlja je idealna baza za digitalne nomade – ljude koji koristeći komunikacione tehnologije svoje usluge pružaju sa bilo kojeg mjesta na svijetu, upravo zbog toga Ministrstvo unutrašnjih poslova je dalo mišljenje kojim Vlada Crne Gore podržava Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o strancima”, kaže Adžić.

Zemlje koje su trenutno prepoznate kao primarne destinacije za digitalne nomade imaju, dodaje Adžić, značajne benefite od toga.

“Primarni benefiti su povećanje uposlenosti turističkih kapaciteta tokom čitave godine, veći prihodi u turizmu, brži, kvalitetniji i uravnoteženiji razvoj IT sektora kroz veću dostupnost nedostajućih ekspertiza i direktno povezivanje sa globalnim IT centrima odakle digitalni nomadi pretežno i dolaze, kazao je ministar Adžić povodom usvajanja pomenutih izmjena”, ističe Adžić.

Ako bi, kako kaže ministar, Crna Gora postala globalno privlačna destinacija za digitalne nomade, to bi pomoglo ne samo daljem razvoju turizma, već bi to sektor informacionih tehnologija (IT) učinilo još jednim stubom crnogorske ekonomije, dodao je on.

“Crnu Goru privlačnom destinacijom za digitalne nomade čine prirodne ljepote, pogodna vremenska zona, niske cijene i blizina većih evropskih gradova. Sve ove karakteristike su značajne prednosti i naš potencijal, neophodno je da nastavimo sa stvaranjem normativnih pretpostavki kako bi digitalni nomadi u Crnoj Gori imali neophodne uslove rada”, zaključio je Adžić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije