Alicia Kearns sa grupom britanskih parlamentaraca stiže u BiH 8. juna

Komentari:12

Podijelite:

Alicia Kearns, članica Konzervativne partije Velike Britanije i predsjednica svestranačke parlamentarne grupe za Bosnu i Hercegovinu u Britanskom parlamentu, će posjetiti Bosnu i Hercegovinu ove sedmice gdje će se susresti i razgovarati sa visokopozicioniranim zvaničnicima BiH. 

U razgovoru sa osobljem BH UK Networka, zamolila je za knjigu koju planira ponijeti u Bosnu i Hercegovinu. Alicia je sa predsjedavajućim donjeg doma britanskog parlamenta, Sir Lindsay Hoyleom, dogovorila da se povodom tridesetogodišnjice od početka opsade Sarajeva, izloži knjiga komemoracije u Parlamentu Velike Britanije koju će potpisati njegovi članovi.

Knjiga “A Balkan Journey” pruža prodorni uvid u ljudske priče koje stoje iza jednog od najutjecajnijih razdoblja moderne evropske povijesti. Autor Chris Leslie prikazuje fotografsko putovanje kroz gradove post-konfliktne bivše Jugoslavije u ovoj opsežnoj i ranije neviđenoj 24-godišnjoj arhivi iz regiona.

Alicia Kearns MP se zahvalila za knjigu koja odlično radi na uočavanju jedinstvenog karaktera Balkana i Bosne i Hercegovine.

“Pročitaću je i proučiti fotografije prije nego što 8. juna otputujem u Bosnu sa ostalim poslanicima. Otkako sam osnovala Parlamentarnu grupu svih stranaka za Bosnu i Hercegovinu, uspjeli smo usredotočiti parlamentarnu pažnju na vašu naciju. Ova posjeta će demonstrirati ovo novostečeno opredjeljenje Ujedinjenog Kraljevstva. Hvala vam za svu vašu podršku i za sav nevjerovatan posao koji radite za bosanskohercegovačku zajednicu širom Velike Britanije. Vaša organizacija mi je velika inspiracija.”, napisala je Kearns.

Alicia je nedavno dala punu podršku aktivnostima BH UK Networka i sa zadovoljstvom prihvatila ponudu da bude njihov patron.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije