Ambasador Aksoy: Braća iz Sandžaka mnogo pomogla turskom narodu

Foto: Infolid

Podijelite:

Iz Novog Pazara za narod Turske pošao je i šesnaesti kamion pomoći. Prihvatni centar u ovom gradu obišli su ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoy i generalni konzul u Novom Pazaru Bašar Bašol.

Prethodnih mjesec dana u ovom Prihvatnom centru prikupljena je velika pomoć koja je dopremljena narodu Turske i Sirije. Ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoy kazao je da se narod odmah organizovao i poslao pomoć.

-Naša braća u Sandžaku odmah su se pokrenula i počela da prikupljaju humanitarnu pomoć nakon razarajućih zemljotresa koji su pogodili našu zemlju. Prema informacijama koje ja imam, ovo je šesnaesti šleper koji je krenuo za Tursku i ova akcija će biti nastavljena. Činjenica je da nam naša braća iz Sandžaka pomažu i materijalno, preko 550 hiljada eura je ovde prikupljeno i poslato našem narodu u Turskoj, rekao je Aksoy.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je da su građani pokazali veliku solidarnost sa narodom Turske i Sirije.

-Znamo da je velika tragedija zadesila Tursku i Siriju. Građani su od početka sa narodom Turske, dijelimo bol zbog gubitaka života i materijalne štete koju su pretrpjeli. Mnogo puta do sada naši građani su pokazali solidarnost sa bratskim narodom Turske, rekao je Biševac.

– Plišane igračke od navijača FK Novi Pazar za decu Turske

Navijači FK Novi Pazar pobacali su na hiljade plišanih igračaka na teren pred početak utakmice protiv Radničkog iz Kragujevca, a koje su namijenjene deci Turske iz područja pogođenim zemljotresom. Ovoj utakmici prisustvovali su ambasador Turske u Beogradu Hami Aksoy i konzul u Novom Pazaru Bašar Bašol.

Ovu akciju organizovala je uprava FK Novi Pazar u saradnji sa navijačkim grupama i humanitarnim organizacijama koje deluju u ovom gradu. Za ovu priliku, ulaz je bio slobodan, ali su navijači bili u obavezi da donesu bar po jednu plišanu igračku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije