Ambasodori EU, SAD i Velike Britanije dolaze u posjetu BNV-u

Podijelite:

Amasador Evropske unije i država EU, SAD i Velike Britanije najavili su da će sljedeće sjednice posjetiti Novi Pazar i Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), potvrđeno je za SNews.

Delegacija diplomata, predvođena ambasadorom Evropske unije (EU) Emanuele Giaufretom, Francuske Pierre Cochard , Slovenije Dejan Bergant, Danske Susanne Shine i savjetnik za pitanja demokratizacije, Delegacija EU Gordana Arackić, najavili su za ponedjeljak, 6. mart posjetu najvišem predstavničkom tijelu Bošnjaka u Srbiji.

Ambasador SAD Kristofer Hil (Christopher R. Hill) izrazio je želju da se tokom predstojeće posjete Novom Pazaru sastane sa predsjednicom BNV, Prof. dr. Misalom Pramenković kako bi upoznao sa radom BNV. Predlaženo da se taj sastanak održi u utorak, 7. marta u 10:30 sati u prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Ambasadorka Velike Britanije, Šan Meklaud (Sian MacLeod) će biti u posjeti Novom Pazaru u srijedu 8. marta.

Taj sastank ambasadorke Meklaud i predsjednice BNV-a, Misale Pramenković planirano je da se održi u 12 sati u prostorijama Vijeća.

Međunarodne diplomate su u najavi posjete navele da u BNV-u dolaze kako bi se upoznale sa radom ovog predstavničkog tijela Bošnjaka u Srbiji.

Tagovi: ambasadori BNV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije