AMSS: Povoljni uslovi u saobraćaju, oprez zbog radova

Podijelite:

Vozače u Srbiji na glavnim putevima očekuju povoljni uslovi u saobraćaju uz dobru vidljivost i umjeren promet vozila, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Oprez je neophodan u zonama radova koji su u toku na brojnim dionicama gdje su na snazi izmjene u režimu saobraćaja, navedeno je u saopštenju.

Na graničnim prelazima jutros nije bilo čekanja na putničkim terminalima, dok na teretnim kamioni na izlaz iz zemlje čekaju na Šidu pet sati, na Batrovcima tri sata, a ma Kelebiji i Horgošu oko dva sata.

BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz obavezna kraća zadržavanja

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po vlažnom ili suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolija.

Na dionicama u višim planinskim predjelima magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Skreću pažnju i na sitne odrone kamenja na kolovoz. Savjetuju maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica – Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije, zbog radova, tokom dana saobraća se na putnim pravcima Jablanica – Mostar (Donja Jablanica) i Čevljanovići – Nišići.

Za večeras je planirana sanacija i zamjena dotrajalih rasvjetnih tijela u tunelu Sikola, na magistralnom putu M-17 Žepče – Maglaj. U vremenu od 23 sata do pet sati ujutro kroz tunel će se saobraćati usporeno, jednom trakom.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča – Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje – Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Danas u 18 sati počinje mini maratona na dionici M-6.1 Polog – Široki Brijeg. Iz pravca Širokog Brijega prema Mostaru saobraćaj će se privremeno obustaviti u 17.45 sati, a iz pravca Mostara prema Širokom Brijegu u 17.55 sati (maksimalno pola sata obustava). Vozače mole da poštuju upute osoba iz pratnje.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz obavezna kraća zadržavanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije