Bajramska poruka muftije Halitovića: Molim Gospodara svih svjetova da primi kurbane | Video

Podijelite:

Muftija sandžački Senad ef. Halitović je u svojoj bajramskoj poruci podsjetio na to da dok se muslimani širom svijeta, a i u Sandžaku spremaju da dočekaju bajram, kruna tog dočeka je prinošenje samog kurbana.

„Kurban znači žrtvovati i prinijeti žrtvu radi Gospodara svih svjetova kao zahvalu za sve ono što je ljudima dao od blagodati i nagrade“, naglašava muftija Halitović.

Ističe da podijeliti kurban ne znači samo nahraniti socijalno ugrožene u svojoj zajednici, naravno i to treba uraditi i podijeliti kurban kome je potrebno, ali isto tako kurban znači i održavanje rodbinskih veza, okupljanje porodice, zijareti.

„Zato su sami Bajrami, kako je Poslanik s.a.v.s. govorio – kada se ljudi međusobno zijarete“, pojašnjava.

U svojoj poruci zamolio je Allaha, Gospodara svih svjetova, da ove blagdane, ove praznike koje krunišemo Kurbanom, primi od nas, da primi od svih vjernika i vjednica ibadete, da podari svaki hair i dobro svim ljudima, cijelom čovečanstvu i da podari smiraj i rahatluk.

„Da otkloni sva stradanja od svakog čovjeka u svijetu. Molim Gospodara svih svjetova da primi kurbane vjernicima i vjernicima, da im da svaki hair i dobro i da provedu dane Bajrama sa svojom porodicom u rahatluku i veselju“, zaključio je u svojoj čestitki Muftija sandžački Senad ef. Halitović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije