Bašol se susreo sa polaznicima kursa turskog jezika

Podijelite:

Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol danas se, povodom završetka svog mandata, sastao da polaznicima kursa turskog jezika iz Centra za tursku kulturu.

Koordinator Centra Nejra Mujović Župljanin je istakla doprinos prvog turskog konzula u Novom Pazaru, zahvalila mu za razvoj turskog jezika i turske kulture  i uručila mu prigodan poklon.

“Cijeli grad zna doprinos gospodina Bašola u našem gradu i njegove napore da ojača veze između Turske i sandžačke regije. Posebno bi mu se zahvalila na podršci našem Centru za tursku kulturu. On nam je bio mentor koji nam je uvijek pomagao da savladamo birokratske prepreke. Njemu smo uvijek mogli pokucati na vrata i, kad god nam je bilo potrebno razgovarati o našim idejama”, rekla je Mujović.

Bašar je u obraćanju polaznicima kursa kazao da je tokom svog mandata realizovao značajan broj projekata, ali i da smatra da je učenje turskog bio najznačajniji.

“Zahvaljujem vam se zbog pokazanog interesovanja za turski jezik i tursku kulturu. Nadamo se da će u narednom periodu nastaviti. U privatnom i profesionalnom životu to će vam otvoriti puno mogućnosti. Neki od vas će nastaviti sa akademskim studijima u Turskoj ili Beogradu, raditi u turskim firmama. Bilo nam je zadovoljstvo da budemo sa vama. Za nas je puno značilo što ste u posebnim danima i praznicima bili sa nama. Zahvaljujem se i profesorima koji su vas ovako lijepo odgojili”, rekao je Bašol.

U toku prošle školske godine kurs turskog jezika pohađalo je oko 300 polaznika, a od otvaranja Centra za tursku kulturu 2010. godine blizu tri hiljade učenika je prošlo različite nivoe znaja Turskog.

Bašar Bašol bio je na funkciji konzula od 1. septembra 2021. kada je, kao prvo strano diplomatsko predstavništvo u Novom Pazaru, otvoren Generalni konzulat Republike Turske u Novom Pazaru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije