Bašol u oproštajnoj posjeti SDA Sandžaka, SDP-u i SPP-u

Podijelite:

Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol je nakon oproštajne posjete BNV-u i Gradskoj upravi Novog Pazara, posjetio bošnjačke političke stranke.

Bašol se u centrali SDA Sandžaka susreo sa predsjednikom te stranke Sulejmanom Ugljaninom.

“Kao predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka izrazio sam zahvalnost na otvaranju konzulata i zahvalnost prvom generalnom konzulu koji je imao čast da obavlja tu funkciju. Ocjenjujem da je generalni konzul za ove dvije i po godine učinio mnogo dobrih stvari i svojim saradnicima u Sandžaku dao veliki doprinos jednoj pozitivnoj političkoj klimi i harmoniji u našem kraju”, rekao je Ugljanin.

Istakao je da je SDA Sandžaka i BNV sa konzulom imalo mnogo uspješnih projekata, ali da je najvažnija stvar što je otvaranje konzulata ohrabrilo Bošnjake, građane Turske porijeklom iz Sandžaka ohrabrilo da češće posjećuju ovaj kraj.

“Otvaranje ovog konzulata je njima dalo osjećanje političke, pravne i ekonomske sigurnosti kad dođu ovdje”,  rekao je Ugljanin zahvalivši se Bašolu na uspješnoj saradnji.

Turski konzul Bašo je rekao da sa ponosom i lijepim impresijama odlazi sa ove funkcije.

“Tokom svog mandata imali smo blisku saradnju sa političkim partijama, među njima sa SDA Sandžaka i gospodinom Sulejmanom. Zahvaljujem se na gostoprimstvu koju su nam ukazivali tokom svog mandata. Radili smo na razvoju odnosa između Turske i Srbije, istovremeno smo ulagali trud na razvoju naše braće u Sandžaku. Zahvaljume se gospodinu Sulejmanu koji nam je davao podršku u tom smislu”, kazao je Bašol.

Odlazeći turski konzul posjetio je i Sandžačku demokratsku partiju (SDP) gdje se susreo sa predsjednikom te stranke Nihadom Hasanoviće.

Bašr je posjetio i Stranku pravde i pomirenja (SPP) i razgovarao sa predsjednikom Usamom Zukorlićem.

Nakon otvaranje Generalnog konzulata Republike Turske 1. septembra Bašar Bašol svoj mandat na poziciji generalnog konzula u Novom Pazaru završava 15. septembra. On je bio prvi konzul Republike Turske i neke zemlje u Novom Pazaru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije