Bećirović: Niko nema pravo da negira pravosnažne sudske presude i utvrđenu istinu o počinjenom genocidu nad Bošnjacima

Foto: AA

Podijelite:

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović održao je radni sastanak s predstavnicima Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica i ukop identifikovanih žrtava iz jula 1995. godine, javlja Anadolija.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Organizacionog odbora i zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić, generalni sekretar Organizacionog odbora i zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova BiH Mirsad Bešić i tehnički sekretar Organizacionog odbora Nermin Alivuković.

Predstavnici Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine informisali su člana Predsjedništva BiH Bećirovića o pripremama za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica.

Iz Predsjedništva BiH je saopšteno da je Bećirović tokom sastanka poručio predstavnicima Organizacionog odbora da mogu očekivati njegovu punu podršku u skladu sa kapacitetima kojima raspolaže.

Naglasio je da niko nema pravo da negira pravosnažne sudske presude i utvrđenu istinu o počinjenom genocidu nad Bošnjacima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije