Bibić bronzani, Tuka četvrti na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu

Podijelite:

Novopazarac, atletski reprezentativac Srbije Elzan Bibić osvojio je danas bronzanu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu. On stazu dugu 3000 metara, u finalnoj trci u kojoj je nastupilo 15 atletičara, pretrčao za 7:44,03 minuta.

Zlato je pripalo Norvežanu Jakobu Ingebrigtsenu sa 7:40,32, a srebro Adelu Mećalu iz Španije sa 7:41,75 minuta.

“Mogu reći da je u jednoj ruci iznenađenje, ali i očekivano s obzirom da sam u finale ušao kao visokoplasirani trkač. Drago mi je da sam među prva tri najbolja na ovom šampionatu, s obzirom da je Jakob (Ingebrigtsen) izuzetno dobar, a i Adel (Mećal) takođe. To su iskusni trkači”, rekao je Bibić posle trke za RTS.

“Medalja je pre svega za mene, a posle za moje ljude, za moj tim, celu Srbiju, Novi Pazar, ceo Pešter. Nadam se da će ovo biti samo početak kolekcije sa šampionata”, dodao je Bibić i poslao podršku stanovnicima Turske posle razornog zemljotresa.

Amel Tuka, najbolji atletičar Bosne i Hercegovine, tokom jučerašnjeg takmičarskog dana osvojio je četvrto mjesto u trci na 800 metara u finalnoj trci koju je završio vremenom 1:47,90.

Do zlatne medalje stigao je Adrian Ben iz Španije (1:47,34), od kojeg je lošiji u foto-finišu bio Francuz Benjamin Robert.

​​​​​​​Broznom se okitio Eliott Crestan (Belgija).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije