Bijelo Polje domaćin 52. festivala dramskih amatera Crne Gore

Podijelite:

Savjet 52. festivala dramskih amatera Crne Gore održao je danas svoju sjednicu u Bijelom Polju i kako je istakao predsjednik savjeta Tufik Bojadžić, glavna tema sastanka bila je organizacija 52.  Festivala i da vjeruje da će Savjet raditi posvećeno i odgovorno kako bi doprinio što boljoj organizaciji ove pozorišne svetkovine, koja je posljednih godina u krizi kako kvaliteta, tako i interesovanja  učesnika.

„S obzirom na to da je riječ o jednom od najstarijih festivala u Crnoj Gori koji je iznjedrio brojna značajna pozorišna imena, obaveza svih nas a i države je da zajednički doprinesemo njegovom očuvanju i unapređenju“, rekao je Bojadžić.

Savjet Festivala mišljenja je da bi Ministarstvo kulture i medija Crne Gore trebalo da ima više sluha za crnogorski dramski amaterizam i da pruži pomoć u rješavanju njegovih problema sa kojima se susrijeće posljednjih desetak godina. Smatraju  da je potpuno prirodno i neophodno da Ministarstvo kulture i medija Crne Gore svojim aktivnostima, a prije svega  finansijskom podrškom, pruži pomoć crnogorskim centrima za kulturu koji imaju amatersku pozorišnu scenu, ali  i pojedincima i svim drugim amaterskim pozorišnim ansamblima.

Organizator ovogodišnjeg festivala koji je takmičarskog karaktera, a koji na jednom mjestu okuplja najbolja crnogorska amaterska pozorišna ostvarenja, je JU Centar za kulturu ”Vojislav Bulatović Strunjo” Bijelo Polje.

Iz Centra za kulturu podsjećaju sve zainteresovane amaterski pozorišne ansamble da mogu prijaviti svoje predstave za učešće na 52. Festivalu dramskih amatera Crne Gore do 25. aprila 2023. godine, na e-mail: centarbp@yahoo.com 

U prijavi za učešće na Festivalu treba navesti podatke: naziv pozorišta (studija,grupe), naziv predstave, ime i prezime autora teksta, ime i prezime reditelja, imena i prezimena glumaca i uloga u predstavi, kratak sadržaj predstave, broj tehničkog osoblja i vrijeme trajanja predstave.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije