BNV i Grad Novi Pazar: Da se saradnja intenzivira i poboljša, posebno na polju obrazovanja na bosanskom jeziku

Podijelite:

U okviru plana posjeta predsjednicima sandžačkih gradova i opština, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Misala Pramenković, sa saradnicima, posjetila je gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca.

“Tokom sastanka, razgovaralo se o nastavku saradnje sa gradom Novim Pazarom, realiziranim projektima i aktivnostima koje se, u okviru djelovanja Vijeća, planiraju sprovesti. Sagovornici su saglasni da se saradnja intenzivira i poboljša, posebno na polju obrazovanja na bosanskom jeziku”, saopšteno je iz BNV-a.

Ovo je bila prva zvanična posjeta gradonačelniku Novog Pazara novoizabrane predsjednice BNV-a Misale Pramenković.

Iz Gradske uprave Novog Pazara je saopšteno da je sastanak gradonačelnika Nihata Biševca sa predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog vijeća protekao u razgovorima o različitim temama. Prioritet su, kako je ocijenjeno tokom susreta, unapređenje kvaliteta nastave na bosanskom jeziku i podrška projektima koji kroz obrazovni ali i sistem kulture i informisanja imaju za cilj da doprinesu jačanju prava i položaja pripadnika bošnjačke zajednice na ovim prostorima

“Danas smo održali prvi radni sastanak sa rukovdstvom Bošnjačko nacionalno vijeće. Ovo je bila prilika da razgovaramo o aktivnostima i budućim planovima na polju obrazovanja, kulture, informisanja i službene upotrebe jezika i pisma, oblastima kojima se  Vijeće bavi”, naveo je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac na oficijelnom fb profilu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije