Borba nane Sadije sa bujicama koje joj prolaze kroz kuću | Video

Nana Sadija Škrijelj (76) bila je sama u trenucima kada je vodena bujica prodrla u prostoriju u kojoj živi, a sem komšija, koji su tada pokušavali da spasu šta se spasiti može, do danas niko nije došao da joj ponudi neku pomoć ili nadoknadi štetu

Podijelite:

Apokaliptične scene snimljene su 26. juna, tokom nevremena, u naselju kod Velikog groblja, u kraku ulice Rifata Burdževica, u Novom Pazaru.

Nana Sadija Škrijelj (76) bila je sama u trenucima kada je vodena bujica prodrla u prostoriju u kojoj živi. Sem komšija, koji su tada pokušavali da spasu šta se spasiti može, do danas niko nije došao da joj ponudi neku pomoć ili nadoknadi štetu.

“Ta poplava tri puta se navrće, ene mi ih tamo daske, hastal, tamo mi u sobu do pola zida, u podrum. Muka, Allaha mi! Onog dana kada je bila poplava nisam smjela da izađem. Ja gledala na prozor i plakala, ono pređe tamo,? Voda išla ovuda, dolje, preko šahte, evo da vidiš cijeli zid, prala i futile, muka moja”, kaže ona i pokazuje kuda je sve voda išla.

Voda je prodrla i u prostoriju gdje boravi i napravila štetu, a nana Sadija je dozivala pomoć.

“Meni je bilo samo da me ne udavi voda tu. Popela se na šporet, da sjedim i da gledam, samo mi je to palo na um. Allah naredio, da li otud, da li tu, da li preko šahte”, kazala je.

“Evo, ovo je sve ovako u vlagu, tu sam prala onaj zid, muka Allaha mi, sve Boga mi sine katastrofa, ovdje sam pala, ene sam zavila nogu, evo da vidiš ovamo u ovaj podrum, uzela crijevo te prala i futila, eno sve to raskopalo naniže, Ene cijeli ovaj zid. Evo 30 godina i niko neće, da bar malo asfalta bact, pa taj pijesak kad naiđe da mi makar ne ide po avliji, šta ću”, pita kroz plač i krije suze od kamere.

U ovoj kući već duže vrijeme živi sama, jer dvojica njenih sinova rade u Njemačkoj, a jedan u Beogradu

Obraćala se nadležnima u gradskoj upravi, ali, kako ističe, do sada nema trajnog rješenja za njen dom.

Navodi da je već 30 godina urađen projekat za asfaltiranje ovo ulice koja se nadovezuje na asfaltirani put kroz Veliko groblje.

“Niko glavu ne okreće, a trebali bi nešto da urade, ova ulica se vodi  kao asfaltirana”, poručila je.

Jaka kiša i nevreme koje je prošle sedmice zahvatilo područje Novog Pazara izazavalo je štetu na objektima i putevima u više gradskih i prigradskih naselja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije