BS: Bestidni napadi Kovačevića na reisa Fejzića, na djelu izlivi mržnje prema Islamu i muslimanima u Crnoj Gori

Podijelite:

Najoštrije osuđujemo bestidne napade predsjednika Opštine Nikšić i pjevača pjesama fašističkog sadržaja, čovjeka koji se ponosi time što je četnik, na uvaženog reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata ef. Fejzića i njegovo povezivanje sa događajima sa kojima on nema apsolutno nikakve veze niti ih je ikada podržao, saopštili su danas iz Bošnjačke stranke.

U saopštenju proslijeđenom medijima pozvali su tužilaštvo da hitno reaguje i ispita da li u izjavama i postupcima Marka Kovačevića ima elemenata krivičnog djela izazivanje vjerske, rasne i etničke mržnje i političke subjekte koji su dio vladajuće koalicije u Nikšiću, da se jasno izjasne da li podržavaju stavove Kovačevića.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori je prvi među muslimanima i napad na njegov integritet i njegovu čast predstavlja napad na sve muslimane u Crnoj Gori, kažu iz Bošnjačke stranke.

Jasno je da se radi o još jednom izlivu mržnje prema Islamu i muslimanima u Crnoj Gori, uobičajenoj za Marka Kovačevića, političku grupaciju i ideološki krug iz kojeg dolazi, jer se radi o istoj onoj političkoj ideologiji koja se od viška muslimana oslobađala prvo dehumanizacijom, a zatim etničkim čišćenjima, masovnim zločinima i genocidima, i zaključuju da je problem je što su oni koji zastupaju ovu politiku predsjednici Opština u Crnoj Gori i što svojim fašizmom i mržnjom kontaminiraju Crnu Goru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije