Crna Gora: Bošnjačka stranka i Pokret Evropa sad predali liste za parlamentarne izbore

Podijelite:

Bošnjačka stranka (BS) i Pokret Evropa sad predali su večeras Državnoj izbornoj komisiji listu za učešće na vanrednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori koji su zakazani za 11. juni, javlja Anadolija.

Nosilac liste Bošnjačke stranke je lider ove partije Ervin Ibrahimović.

On je rekao da građani prepoznaju da BS ima jasnu i preciznu viziju, što će, kako je kazao, rezultirati najboljim rezultatom te partije do sada.

“Predali smo izbornu listu “Jasno je! Bošnjačka stranka mr Ervin Ibrahimović” na kojoj se nalazi 81 kandidat. Oni predstavljaju snažan spoj mladosti, iskustva, kompetencija, hrabrosti i časti”, naveo je Ibrahimović.

On je kazao da je ponosan na sve njih, a posebno na njihovo zajedništvo.

“Sigurni da smo do sada uradili mnogo posla na zaštiti i afirmaciji prava, kulture i tradicije Bošnjaka kao i trasiranju evroatlantskog puta Crne Gore, kao i stvaranju uslova za snažniji ekonomski razvoj države, posebno sjeverne regije”, rekao je Ibrahimović.

On je poručio da će još jače nastaviti u istom pravcu, uz fokus na privredni razvoj.

Predstavnici Pokreta Evropa sad (PES) predali su Državnoj izbornoj komisiji listu za učešće na vanrednim parlamentarnim izborima, čiji je nosilac lider PES-a Milojko Spajić.

Spajić je, nakon predaje liste, novinarima rekao da je ubijeđen da će 11. juna slaviti i da će formirati stabilnu vladu, koja će da vodi državu ka Evropskoj uniji i koja će se brinuti o standardu građana.

“Mislimo da je sada najbitnije okrenuti se prema minimalnoj zaradi od 700 eura, prosječnoj zaradi od hiljadu eura, minimalnoj penziji od 450 eura i punoj zaposlenosti za sve naše građane”, kazao je Spajić.

Rok za podnošenje lista ističe večeras u ponoć. Potrebno je 4.338 potpisa da DIK prihvati listu.

DIK je za sada potvrdila izbornu listu Narodni pokret – Pravda za sve, bivšeg ministar pravde Vladimira Leposavića. Liste Pokreta za promjene i pokreta “Preokreta” vraćene su na doradu i imaju 48 sati da isprave nedostatke.

Izborne liste predale su grupe građana “Mi možemo za građansku Crnu Goru” i “La casel de papel – Kuća od papira”, kao i Socijaldemokratska partija (SDP).

Liste su predali i koalicija Demokratske Crna Gore i Građanskog pokreta URA, koalicija Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije, Albanska alternativa, koalicija okupljena oko DPS-a, kao i Hrvatska građanska inicijativa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije