14.5 C
Novi Pazar
04/06/2023
NaslovnicaPolitikaCrna GoraCrna Gora: Počeo sastanak predstavnika stare parlamentarne većine

Crna Gora: Počeo sastanak predstavnika stare parlamentarne većine

Sastanak predstavnika parlamentarnih partija u Crnoj Gori koje su osvojile većinu na izborima 30. avgusta 2020. godine, na kojem će nastaviti pregovore o formiranju nove vlade, počeo je u Skupštini, javlja Anadolu Agency (AA).

Sastanku prisustvuju lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, poslanici Pokreta za promjene Branko Radulović, Radničke partije Maksim Vučinić i Demokratske Crne Gore Momo Koprivica, Danilo Šaranović i Zdenka Popović.

Na sastanku su i lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar i izvršni direktor te stranke Zoran Mikić, poslanik Civisa Srđa Pavićević, lideri Prave Crne Gore Marko Milačić, Ujedinjene Goran Danilović i Demosa Miodrag Lekić.

Partije stare parlamentarne većine pokušaće na novom zajedničkom sastanku da naprave korak naprijed ka dogovoru o formiranju Vlade, nakon što je odlazeća, na čijem čelu je Dritan Abazović, nedavno srušena u Skupštini.

Oni su na sastanku 2. septembra potpisali sporazum kojim je predviđeno da se njihova saradnja bazira na poštovanju izborne volje građana od 30. avgusta 2020.

Sporazumom je predviđen nastavak borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i onemogućavanje bilo kakvih povrataka Demokratske partije socijalista na vlast, imenovanja u pravosuđu, kao i izbor novog rukovodstva Skupštine.

Krajnji rok za dogovor je 19. septembar, jer tada je posljednji dan kada predsjednik države Milo Đukanović treba da predloži mandatara

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA