6.2 C
Novi Pazar
26/03/2023
NaslovnicaVijestiCrna Gora: Predsjednica Skupštine s liderima partija na temu rješavanja političke krize

Crna Gora: Predsjednica Skupštine s liderima partija na temu rješavanja političke krize

IzvorAA

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović je u ponedjeljak pozvala lidere parlamentarnih stranaka na dijalog, a trebalo bi da razgovaraju o imenovanjima u pravosuđu, prvenstveno izboru sudija Ustavnog suda, kao i reformi izbornog zakonodavstva.

Počeoo je sastanak predsjednice Skupštine Danijele Đurović sa predstavnicima parlamentarnih partija, o rješavanju političke i institucionalne krize u Crnoj Gori, javlja Anadolu Agency (AA).

Sastanku u crnogorskom parlamentu prisustvuju potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković, lideri Demokratskog fronta Nebojša Medojević, Milan Knežević i Andrija Mandića, poslanik Demokrata Vladimir Martinović kao i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Na sastanak su došli i poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković i generalni sekretar stranke Ivan Vujović, poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša i lider Civisa Srđan Pavićević.

Pozivu Đurović odazvali su se i lideri Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Albanske alternative Nik Đeljošaj, FORCA-e Genci Nimanbegu, Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, Liberalne partije Andrija Popović, Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, Prave Crne Gore Marko Milačić, Demosa Miodrag Lekić.

Đurović je u ponedjeljak pozvala lidere parlamentarnih stranaka na dijalog, a trebalo bi da razgovaraju o imenovanjima u pravosuđu, prvenstveno izboru sudija Ustavnog suda, kao i reformi izbornog zakonodavstva.

Na sastanku bi trebalo da se razgovara i o izmjenama Zakona o predsjedniku, koje je šef države Milo Đukanović vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

IzvorAA
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA