Curić: Da ste uvijek sretni u našem Sandžaku!

Podijelite:

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić uputila je čestitku budućim prvacima porukom da počinje najljepši i najznačajniji period u njihovom životu.

„Pred vama je osam zanimljivih godina u kojima ćete otkriti velike stvari koje će vam značiti za cijeli život. Želim vam da sretni krenete u nova druženja, da budete stalno spremni za učenje na našem maternjem jeziku uz podršku svojih učitelja, roditelja, svih nas.“ – istakla je dr. Curić u čestitci.

Predsjednica Curić je naglasila da ocjene ne treba da budu cilj već nagrada kojom ćete obradovati sve nas, da se Sandžak cijeli i Bošnjačko nacionalno vijeće ponose vašim uspjesima!

„Sretan vam polazak u prvi razred i da ste uvijek sretni u našem Sandžaku!” – zaključila je u svojoj čestitci.

Nova školska godina počeće danas neposrednom nastavom. U prvi razred krenuće 65.000 učenika, a u osnovnim i srednjim školama bit će ukupno oko 740.000 učenika.

Prvo polugodište za učenike biće završeno u petak, 30. decembra 2022. godine, a drugo polugodište počeće u ponedjeljak, 23. januara 2023. godine i trajaće do utorka, 6. juna za učenike osmog razreda, odnosno do 20. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije