16.2 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaDruštvoCurić: Da ste uvijek sretni u našem Sandžaku!

Curić: Da ste uvijek sretni u našem Sandžaku!

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić uputila je čestitku budućim prvacima porukom da počinje najljepši i najznačajniji period u njihovom životu.

„Pred vama je osam zanimljivih godina u kojima ćete otkriti velike stvari koje će vam značiti za cijeli život. Želim vam da sretni krenete u nova druženja, da budete stalno spremni za učenje na našem maternjem jeziku uz podršku svojih učitelja, roditelja, svih nas.“ – istakla je dr. Curić u čestitci.

Predsjednica Curić je naglasila da ocjene ne treba da budu cilj već nagrada kojom ćete obradovati sve nas, da se Sandžak cijeli i Bošnjačko nacionalno vijeće ponose vašim uspjesima!

„Sretan vam polazak u prvi razred i da ste uvijek sretni u našem Sandžaku!” – zaključila je u svojoj čestitci.

Nova školska godina počeće danas neposrednom nastavom. U prvi razred krenuće 65.000 učenika, a u osnovnim i srednjim školama bit će ukupno oko 740.000 učenika.

Prvo polugodište za učenike biće završeno u petak, 30. decembra 2022. godine, a drugo polugodište počeće u ponedjeljak, 23. januara 2023. godine i trajaće do utorka, 6. juna za učenike osmog razreda, odnosno do 20. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA