Danas treći po redu protest pod sloganom „Srbija protiv nasilja“

Podijelite:

Protest “Srbija protiv nasilja”, na koji je pozvao deo parlamentarne opozicije, održaće se danas ispred skupštine Srbije po treći put.

Protestom se traži smjenjivanje članova Saveta Regulatornog tijela za elektronske medije (REM), ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, gašenje štampanih medija i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi sa kojih se, prema tvrdnjama organizatora, “širi mržnja, nasilje i strah”, i traži se ukidanje emisija koje promovišu nasilje.

Na ranija dva protesta traženo je i zakazivanje sjednice skupštine Srbije na temu bezbjednosti, a sjednica je počela u četvrtak.

Zahtjevi su pročitani i na početku prethodna dva skupa ispred skupštine Srbije.

Na prvom protestu, u ponedeljak 8. maja kolona s učesnicima protesta od skupštine se uputila do vlade, dok su na drugom protestu u petak, 12. maja učesnici otišli do mosta Gazela koji je, kao i auto-put do NIS-ove pumpe na Novom Beogradu, bio u dvočasovnoj blokadi.

„Plan je danas da pokažemo vladi koja se nije uozbiljila, koja i dalje tvrdi da sistem nije zakazao, da im jasno poručimo da je sistem zakazao i da se sistem raspao u param parčad. Vrijeme je da se uozbiljimo i da zaustavimo sistemsku promociju nasilja u našem društvu“, rekao je narodnim poslanik Robertom Kozmom, ispred Zeleno lijevog fronta.

Prema ranijim najavama organizatora, danas nije u planu blokada auto-puta.

Na protest pod sloganom “Srbija protiv nasilja” pozvale su 5. maja poslaničke grupe Demokratske stranke, Narodne stranke, Zeleno-lijevi front, Moramo – Zajedno i Ujedinjeni, a protest je podržala i grupa Dveri, a naglašeno je da protest nije stranački.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije