Dobra djela zaslužuju da budu zapisana | Video

Inicijativa ”Knjiga dobra” predstavljena je i u Ekonomsko – trgovinskoj školi. Sa sloganom “Dobra djela zaslužuju da budu zapisana“ cilj je da se istakne važnost obrazovanja u razvoju dobrih vrijednosti i društvene odgovornosti

Podijelite:

Inicijativa ”Knjiga dobra” predstavljena je i u Ekonomsko – trgovinskoj školi. Sa sloganom “Dobra djela zaslužuju da budu zapisana“ cilj je da se istakne važnost obrazovanja u razvoju dobrih vrijednosti i društvene odgovornosti. Akcija je pokrenuta u Novom Pazaru, a realizovaće se i u ostalim gradovima Srbije, predočila je koordinatorka Udruženja Svetionik, Ajla Salihović.

“Srpski filantropski forum je pokrenuo jednu sjajnu inicijativu, a to je  “Knjiga dobrih djela” i zajedno u saradnji sa Svetionikom mi sprovodimo ovu akciju u svim srednjim školama u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici. Cilj ove akcije jeste da podstaknemo mlade da čine dobra djela i da rade za svoju zajednicu zajedno“, kazala je Ajla.

Profesorica, Sabina Šaćirović istakla je da je ovo super prilika da učenici shvate ili inspirišu druge da je dobrota najuzvišenija vrijednost koja se mora gajiti.

“Ovo može biti dobar izazov ili inspiracija da oni urade nešto lijepo za sebe ili druge. Osim toga imali su priliku da pogledaju u “Knjizi dobrih djela” učenika iz drugih škola, što ih može inspirisati”, rekla je profesorica..

Komentari učenika potvrdili su uspješnost inicijative a vremenom se povećava i interesovanje za sudjelovanjem u ovoj akciji.

“Smatram da ova akcija podstiče mlade ljude da rade što više dobrih djela. Vidjeli smo da ima mnogo humanih ljudi koji gaje velike empatije prema drugim sugrađanima i drugarima”, rekao je učenik Faris Husović.

“Moj utisak o akciji “Knjiga dobrih dijela”, mislim da je to zaista dobra akcija “Svetionika”, koju je pokrenuo, kao i sve njihove akcije. Smatram da akcija podstiče mlade ljude da što više čine dobra djela, da pričaju o svojim dobrim djelima i da svoje vršnjake podstiču na dobra djela”, navela je koordinatorka đačkog parlamenta Ekonomsko-trgovinske škole, Nina Ristović.

“Smatram da je ovo jako dobro djelo koje smo odradili i da ćemo ovim da probudimo svest našim dragim vršnjacima da treba da rade dobra djela, da se dobra djela cijene i dalje”, rekla je učenica Kanita Islamović.

Inicijatori očekuju da će akcija  biti put ka promjeni, jer, kako su izjavili dobrota počinje u školi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije