Dragan Bursać: A da malo Srbiju podijelimo po čehoslovačkom scenariju i odvojimo Sandžak i Vojvodinu?

Podijelite:

Srpski povjesničar Aleksandar Raković je gostujući na bizarnom RTRS-u uoči neustavnog dana RS u samo nekoliko minuta uspio da sablazni svako normalno ljudsko biće. Prvo je kazao da treba ponovo uspostaviti “redovno stanje” pa je pojasnio da narečeno stanje nastaje, ”ujedinjenjem Srbije, Republike Srpske i Crne Gore u jedinstvenu srpsku državu”

Budala, sve do jednom

Dobro, kazaćete, pusti kretena, ne možeš komentarisati baš svaku budalu i budalinu ludu izjavu. Ima istine u tome, ali ova budala je jedan od državnih ideologa susjedne Srbije i jedan od rodonačelnika termina “srpski svet”, kao nekakve utješne nagrade za izgubljenu veliku Srbiju. Dalje, ova budala gostuje na RTRS-u, emiteru koji ima državnu frekvenciju i koji je zapravo državni trolist, a koji svi plaćamo.

Ono, istina jeste da je RTRS fabrika laži, kako joj tepaju fact checheri, ali postoji jedna velika istina u Rakovićevom gostovanju, da ono što ovaj opskurnjak govori, to zvanični Beograd misli. I zato je on neka vrsta Vulina ili Dačića samo za katedrom i tim je opasniji.

Zamislite čovjeka koji predlaže pripajanje Crne Gore Srbiji, ali i razjedinjavanje Bosne i Hercegovine po čehoslovačkom modelu, pa dodaje:

“To je fer rešenje, legitimno rešenje i niko nam ne može osporiti da o tome pričamo, razmišljamo i pišemo. Tokom 2023. godine ćemo se još više približiti tom cilju. Negde ćemo ka njoj ići dugim, a negde malim koracima. Budimo strpljivi i istrajmo”.

E sad ga zamislite kako takvo biće drži nekakva predavanja. Ne morate zamišljati, to ova moralna nakarada radi.

Svako se sebi okrenuo samo bi Srbija da rasparčava druge

Ali, prije no što shvatite njegovu pravu opasnost, znajte da će BiH opstati i ostati, jednako kao i Crna Gora. No do nas je, vidjećete.

A sad napravimo jedan misaoni eksperiment:

Neka Raković i svi rakovići zamisle kako bi bilo stanovnicima Srbije da im neki imaginarni čovjek sa zapada kaže, kako je baš Srbija vještačka tvorevina i kako je treba razdružiti i odvojiti je od Sandžaka i Vojvodine i to po čehoslovačkom modelu?!

Ili zamislite, eksperimenta radi, kako bi to bilo da recimo Bugari, ili Rumuni, ili Hrvati kažu da će sebi prisajediniti dijelove Srbije i da će se to desiti kad tad, nekad dugim, a nekad kratkim koracima?!

Zamislite kakav bi to skandal bio!? Ne možete zamisliti?

E to je zato što se svaka država regiona o sebi i svojoj muci zabavila ili što bi rekli optimisti, zato što se okrenula sebi. Samo Srbija kao početkom devedesetih “ganja pravdu“ ali preko grbače drugih naroda i njihovih zemalja. Pa se u tom galimatijasu ludila pojavljuje nekakav srpski svet sve sa Srbijom, Crnom Gorom, dijelovima BiH i Kosova. I to je ta toliko sanjana utješna nagrada za Veliku Srbiju, koju su srpski nacionalisti i neonacisti izgubili u čak pet ratova u devedesetim. Na koncu nemojte zaboraviti, Milošević je isporučen u Haag, ne zato što se narod dozvao pameti i shvatio kakav je on zločinac i tiranin, nego zato što je izgubio sve te ratove u njihovo ime.

Nije sa Rakovićem problem što je lud, nego što ga odlično ide

E sad na stranu sve ovo, znate li šta je stvarna opasnost od Rakovića i ostalih naci rakovića?

To što ih za sad njihov projekat parčanja BiH i pripajanja Crne Gore Srbiji odlično ide! U BiH su korisni idioti dali Dodiku gotovo sve poluge vlasti, a međunarodna zajednica na morfijumu nema pojma šta da radi, osim što šalje telegrame zabrinutosti samo se ne zna kome. Sa druge strane, u Crnoj Gori pročetničke partije vladaju i na lokalu i na nivou države, zajedno sa sličnim političkim idiotima, koji su u BiH podržali Dodika.

Jednom riječju, nije problem sa Rakovićem što lupa gluposti, nego što su te njegove gluposti pretvaraju u zlodjela na terenu.

A to već nije do Rakovića, nego do građana i Crne Gore i Bosne i Hercegovine!

Pa kad Raković kaže da će razjedinjavanje Bosne i Hercegovine biti od koristi za “demokratsku emancipaciju muslimanskog stanovništva i da je to za njih najprogresivnije rešenje“ a Rakoviću se ništa ne desi i mali rakovići na terenu krenu u realizaciju zadataka, pitaćemo šta nam se desilo?!

Kad Raković kaže da će ujedinjenje Srbije i Crne Gore biti “regularan“ situacija i “dominantna matrica srpstva u Crnoj Gori, pogotovo što je na čelu vladika Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije…“, to Raković i misli i može tako anticipirati u realnosti.

Jer je objektivno u Crnoj Gori na vlasti pročetnička dritanovska većina, koja je zemlju od EU, otjerala u njedra Beograda kao srpsku guberniju.

Hoću vam reći, Raković možda jeste lud, ali glup nije. Raković možda samo naizgled lupa gluposti, ali te gluposti nekako zaživljavaju u realnosti. Sa druge strane, koji moj, nema druge strane… jer tamo gdje bi trebala biti druga strana, tamo je rasulo, klijentelizam, borba za fotelje, trivijalni sukob čaršijskog ega, politički idiotizam kao životni moto i sva ostala zala nesposobnih politika koje i BiH i Crnu Goru, vode u velikosrpski zagrljaj, a ovoj budali Rakoviću daju legitimitet.

Volio bih da griješim i da kažem, eh nemojmo širiti paniku i davati na značaju budalama ali pogledajte malo oko sebe, pa ako ništa ne vidite, umijte se- samo hladnom vodom. Čujete li kako “veseli se srpski rode“ odzvanja od Banjaluke do Podgorice, čujete li srpske transportere oko Sarajeva, čujete li srbijanske pozive za mobilizaciju u Putinov teroristički Vagner?

Ili vi imate prečeg posla?!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije