Dragan Bursać: Hoće li Vučić u Prijedoru ponoviti ovaj govor?

Podijelite:

Ugledni bh. književnik i kolumnista portala Radiosarajevo.ba Dragan Bursać na svom Twitter nalogu podijelio je video na kojem se može čuti euforični govor srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Kako je navedeno u opisu videa, snimak je nastao 20. marta 1995. godine.

„Braćo Srbi i sestre Srpkinje, pozdravljam junački narod srpske Banije, srpske Gline, vas koji ste podigli prvi baklju slobode, tamo 26. juna još 1991. godine, vas koji ste prvi krenuli na ustašku vlast, vas koji ste prvi oslobodili neke srpske teritorije u Republici Srpskoj Krajini.

Nikada ovdje ustaška vlast neće moći ovdje da dođe, nikada više oružanim putem, nikada više onako kako su to namjerili“, rekao je Vučić.

Govor Aleksandra Vučića nastao je na skupu koji je organizovala Srpska radikalna stranka u Glini, četiri i po mjeseca prije vojne akcije Oluja.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik bh. eniteta RS Milorad Dodika odlučili su da se Dan sjećanja na žrtve hrvatske vojno-policijske akcije Oluja obilježi u Prijedoru 4. augusta, izazvala je brojne negativne reakcije u javnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije