Erdoan primio polaznike projekta „Turski vijek: historija, kultura i gastronomija“ iz Sandžaka

U okviru projekta, 40 učenika i 4 njihova profesora bili su na prijemu kod predsjednika Republike Turske Redžepa Tajjipa Erdoana

Podijelite:

Polaznici Turskog kulturnog centra u Novom Pazaru i Tutinu u okviru projekta „Turski vijek: historija, kultura i gastronomija“ u periodu od 8. do 17. juna boravili su u studijskoj posjeti Republici Turskoj.

U okviru projekta, koji se realizuje uz podršku Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru, Atašea za obrazovanje Ambasade Turske iz Beograda i Direkcije za tursku dijasporu i srodne narode (YTB),  40 učenika i 4 njihova profesora bili su na prijemu kod predsjednika Republike Turske Redžepa Tajjipa Erdoana.

U okviru projekta „Turski vijek: historija, kultura i gastronomija“ učenici iz Sandžaka učestvovali na raznim kreativnim radionicama i izletima u Afjonkarahisaru, Čanakaleu i Istanbulu.

Turski kulturni centri u Novom Pazaru i Tutinu osnovani su sa ciljem da pomovišu tursku kulturnu baštinu u svim svojim različitim izrazima i da ponudi mogućnost susreta i dijaloga između lokalne kulturne stvarnosti i turske kulturne baštine.

Ova mlada kulturna ustanova u prijatnom ambijentu posjetiocima pruža priliku, da kroz programe i projekte koje organizuju, približe Tursku građanima Sandžaka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije