Erdoan uoči drugog kruga izbora: Sada je vrijeme da naš uspjeh krunišemo još većom pobjedom

Foto: AA

Podijelite:

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) izjavio je uoči drugog kruga izbora za predsjednika da Narodni savez nacionalnu volju i ljubav prema služenju državi stavlja u fokus svoje politike, javlja Anadolija.

Erdoan je na nalogu na društvenim mrežama izjavio da je Narodni savez predvođen vladajućom Strankom pravde i razvoja (AK Parti) mirne savjesti prošao prvi test najvažnijih izbora u Turskoj.

Istakao je da se Narodni savez bori srcem i dušom, bez provokacija, ignorisanjem pritisaka, zastrašivanja i bez odustajanja pred teškoćama.

“Zahvaljujem se svakome na trudu, naporima i odricanju. Zahvaljujem se Bogu hiljadu puta što mi je dao saputnike poput vas. Sada je vrijeme da uspjeh koji smo postigli 14. maja krunišemo još većom pobjedom. Drugi krug izbora održaće se 28. maja. Mi smo Savez koji nacionalnu volju i ljubav prema služenju državi i naciji stavlja u fokus svoje politike. Dug zahvalnosti našoj naciji, koja nam ukazuje povjerenje, možemo vratiti samo još napornijim radom i zalaganjem”, kazao je Erdoan te dodao:

“Turska od nas očekuje akciju, naša nacija očekuje da ispunimo naše ciljeve. Žrtve zemljotresa čekaju da im što prije zaliječimo rane. Već smo počeli da se spremamo za izbore koji će biti 28. maja. Uz Allahovu pomoć, učinit ćemo 28. maj vjesnikom stoljeća Turske. Imamo povjerenje u vas.”

Građani Turske u nedjelju su birali predsjednika i novi saziv parlamenta.

Na predsjedničkim izborima niti jedan kandidat nije osvojio većinu glasova pa će u novu izbornu utrku 28. maja ići aktuelni turski predsjednik Erdoan, koji je u prvom krugu osvojio 49,5 posto glasova, i lider turske opozicije Kemal Kilicdaroglu koji je u prvom krugu dobio 44,89 posto glasova.

SDA Sandžaka: Izbori u Turskoj, vrhunac političke slobode i demokratije

Povodom ostvarenih rezultata na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Republici Turskoj, predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin, uputio je čestitku AK Partiji i predsjedniku Erdoanu na ostvarenim rezultatima na izborima na kojima su „Turska i turski narod u praksi pokazali najviši stepen demokratije na kojima je u pozitivnom političkom ambijentu blizu 90% građana Turske je slobodno izrazilo svoju izbornu volju“, stoji u čestitci.

„Politika slobode, razvoja i pravde koju vodite Vi i Vaša partija dobila je većinu u Parlamentu Republike Turske“, naglašavaju i ističu očekivanje da će u skladu sa takvom izbornom voljom, na kraju ovog izbornog procesa Erdoan preuzeti novi petogodišnji mandat predsjednika Republike Turske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije