EU put CG ne dovoditi u pitanje zbog sitnih partijskih interesa

Komentari:12
(Foto: RTCG/Arhiva)

Podijelite:

Lider Albanske alternative Nik Đeljošaj poručio je da se evropski put Crne Gore, zbog sitnih partijskih interesa, nikako ne smije dovesti u pitanje, te da Crna Gora i njen dalji demokratski razvoj moraju biti jedini i isključivi interes svih subjekata na domaćoj političkoj sceni.

“Uprkos svim aktuelnim dešavanjima koja opterećuju crnogorsku političku svakodnevicu, nikako se ne smije, zbog sitnih partijskih interesa, dovesti u pitanje evropski put Crne Gore. Proces evropske integracije mora biti bezuslovni pokretač demokratizacije i daljeg ekonomskog osnaživanja crnogorskog društva”, rekao je Đeljošaj.

Stoga je, kako je rekao, postizanje konsenzusa za izbor uglednih pravnika u Ustavni sud i Sudski savjet prilika koja se ne smije propustiti “kako bi se održao korak u ispunjavanju očekivanja koje od nas ima Evropska unija”.

“Svako odlaganje i nedonošenje ovih odluka veoma brzo je poruka nespremnosti da koračamo prema EU, ali i jasno na djelu ko je za evropske integracije ne samo deklarativno. Kao što je poznato, albanski poslanici u Skupštini Crne Gore su oduvijek bili konstruktivan partner i davali nedvosmislenu podršku svim reformskim procesima, snažno se zalažući za jačanje državnih institucija i pravnog poretka”, kazao je Đeljošaj.

Podrška Albanaca, poručio je, neće izostati ni ovog puta, “jer smatramo da se isključivo korijenitim reformama može ispuniti prioritetni cilj – punopravno članstvo u Evropskoj uniji”.

“Napredak evropskih integracija, oličen u otvaranju pretpristupnih pregovora sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom, snažan su zamajac za stabilnost i napredovanje cjelokupnog našeg regiona. Stoga, Crna Gora i njen dalji demokratski razvoj mora biti jedini i isključivi interes svih subjekata na crnogorskoj političkoj sceni, za dobrobit građana Crne Gore. Iskreno sam uvjeren da će ovoga puta mudrost prevladati i da nam evropska perspektiva ni pod kojim uslovom neće izmaći”, zaključio je Đeljošaj.

Tagovi: CG EU Interesi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije