Evropske diplomate posjetile BNV | Video

Podijelite:

Ambasador Evropske unije u Srbiji Nj. E. Emanuele Žiofre, sa ambasadorom Slovenije u Srbiji Nj. E. Damjanom Bergantom, zamjenikom ambasadora Francuske Fatihom Akcalom tokom svoje radne posjete Sandžaku susreli su se sa rukovodstvom Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Predsjednica Vijeća Misala Pramenković je izrazila zadovoljstvo povodom prve zvanične posjete ovih ambasadora najvišem predstavničkom tijelu Bošnjaka u Republici Srbiji.

Kako su saopštili iz Vijeća, tokom sastanka, bilo je riječi o nadležnostima i aktivnostima Vijeća, ali o izazovima sa kojima se Vijeće susreće u svom radu, kao i o aktuelnim političkim i ekonomskim pitanjima u Sandžaku.

Ambasadori Evropske unije, Slovenije, Malezije, Ukrajine kao i zamjenik ambasadora Francuske borave ovih dana u Novom Pazaru i Sandžaku gdje će razgovarati sa brojnim društveno-političkim predstavnicima ovog grada, predstavnicima nevladinih organizacija i medija, a posjeti će i neke od uspješnih kompanija koje su proteklom periodu koristila evropska sredstva za razvoj svoga biznisa.

Žiofre je nakon sastanka sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem novinarima kazao da je važno razumjeti izazove i probleme sa kojima se građani ovog grada i regiona suočavaju.

“Došli smo da u potpunosti sagledamo kakva je ovde socioekonomska situacija, s obzirom na to da će sutra ovaj deo zemlje, zajedno sa ostatkom, postati deo EU. Razgovarali smo o zaštiti životne sredine, o svemu što smo do sada uspješno uradili, ali i o stvarima koje ćemo nastaviti da radimo zarad boljeg života građana”, rekao je Žiofre.

Tagovi: BNV EU Sandžak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije