„Evropski regioni – Vojvodina, Sandžak i Preševska dolina”

Komentari:12
Evropski regioni

Podijelite:

Skupština Srbije je otpočela sjednicu na kojoj će biti konstituisan novi 13. saziv Narodne Skupštine. Sjednicom predsjedava najstariji poslanik ovog saziva Vladeta Janković, koji je više puta prekinut aplauzom opozicionih poslanika, uz negodovanje poslanika vlasti. On je nakon obraćanja poslanicima odredio pauzu od 60 minuta.

Beograd, 1. avgust 2022.- Konstitutivna sednica Narodne skupstine Srbije pocela je danas oko 10 sati, a prva tacka denvnog reda je potvrdjivanje mandata novim poslanicima. Sednica je pocela intoniranjem himne, a predsedava joj najstariji poslanik Vladeta Jankovic sa liste “Ujedinjeni za pobedu Srbije”. Otvarajuci sednicu, Jankovic je cestitao na poverenju koje su im gradjani ukazali i pozeleo im uspeh u buducem radu. FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Šaip Kamberi je obavjestio javnost da je formirana nova poslanička grupa „Evropski regioni – Vojvodina, Sandžak i Preševska dolina” koja će biti jedina poslanička grupa sastavljena od nacionalnih manjina.

“Zajedno za Vojvodinu”, “SDA Sandžaka” i “Koalicija Albanaca doline” sarađivaće u okviru jedinstvene parlamentarne grupe manjina u borbi za slobodu i ravnopravnost. – napisao je Kamberi na svojoj fejsbuk stranici.

Na dnevnom redu Prve sjednice 13. saziva Narodne skupštine Srbije nalazi se potvrđivanje mandata narodnih poslanika, izbor predsjednika i potpredsjednika Skupštine, imenovanje generalnog sekretara parlamenta i izbor članova radnih tijela i članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama. Međutim, za danas se očekuje da će biti samo verifikovani mandati i da će poslanici položiti zakletvu, a da će izbor skupštinskih organa uslijediti u utorak. Skupština se smatra konstituisanom kada se potvrdi dvije trećine mandata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije