14.9 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaDruštvoFondacija 'Novi Sad-evropska prestonica kulture' pokrenula javni poziv za umjetnike iz cijele...

Fondacija ‘Novi Sad-evropska prestonica kulture’ pokrenula javni poziv za umjetnike iz cijele Srbije

IzvorBETA

Fondacija “Novi Sad – Evropska prestonica kulture” saopštila je danas da je jačanje umetničke scene kroz doprinos vidljivosti mladih i neafirmisanih umjetnika i tema glavni cilj javnog konkursa “Umetnici.Sad” koji je pokrenula, a na koji po prvi put mogu da se jave umjetnici iz cele Srbije.
U saopštenju se navodi da je ideja da se podignu kapaciteti umetničke scene i da se ona podstakne na umrežavanje i povezivanje s umjetnicima i umetničkim kolektivima iz zemlje, Evrope i sveta.

Javni konkurs odnosi se na projekte koji će biti odabrani i realizovani u okviru “Kaleidoskopa kulture”, od 1. septembra do 10. oktobra.

Kroz javni konkurs biće podržani projekti iz oblasti scenske, izvođačke, likovne, vizuelne i primenjene umjetnosti, dizajna i arhitekture, audio-vizuelnog i digitalnog stvaralaštva i multimedija, književnosti i literature, ulične umjetnosti i drugih.

Javni konkurs je namenjen umjetnicima, studentima, kulturnim radnicima starosti do 35 godina sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Srbije, koji će svoje umetničke radove ili programe prezentovati u Novom Sadu.

Rok za prijavu na javni konkurs je 24. jun.

IzvorBETA
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA