Gostoprimstvo u Novom Pazaru ostavilo nezaboravan utisak na turskog konzula

Podijelite:

Imali smo lijepu saradnju i bez obzira koliko smo mi uradili vi ste bili tu da javnost o tome obavijestili, istakao je odlazeći turski konzul u Novom Pazaru, Bašar Bašol, tokom prijema i susreta sa novinarima i predstavnicima medija.

„Bili ste spona između nas i javnosti i poruke Turske ste prenijeli na najbolji način. Trudio sam se da odgovorim na vaše zahtjeve da informišete javnost, ako nešto nisam uradio kako treba od vas tražim da mi oprostite“, rekao je Bašol.

Odgovarajući na pitanje šta je na njega u Novom Pazaru i Sandžaku ostavilo najveći utisak, kazao je da je to bilo veliko gostoprimstvo na svakom mjestu.

„Sve što smo radili, radili smo zajedno, od svih naši sagovornika smo dobili podršku, opština, političkih partija, Bošnjačkog nacionalnog vijeća, medija. Primjer tome je bio kad smo otvarali konzulat kad su svi učestvovali i pomagali. U nekim drugim okolnostima to se ne dešava. Ovdje sam imao veliku podršku i za mene je to najveći utisak. Trudili smo se, koliko smo mogli da na najbolji način uzvratimo na tu podršku“, istakao je Bašol.

On je tokom razgovora s medijima rekao da očekuje da se u narednom periodu realizuju projekti u oblasti infrastrukture i saobraćaja, kao i da će u narednom periodu biti otvorena predškolska ustanova „Mearif“, kao i Centar za tursku kulturu u Prijepolju.

Ocijenio je da se u Novom Pazaru osjećao kao u Turskoj,  te da su lokalni mediji u Novom Pazaru utjecani jer ih ljudi prate.

Bašol će nakon Novog Pazara posao diplomate nastaviti u Ankari, kao predsjednik jednog sektora pri Ministarstvu vanjskih poslova Republike Turske.

Generalni konzulat Republike Turske u Novom Pazaru je kao prvo strani diplomatsko predstavništvo otvoren 1. septembra 2021. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije