12.9 C
Novi Pazar
02/06/2023
NaslovnicaVijestiGrađani Novog Pazara ponovili zahtjeve: Želimo zdrav Novi Pazar (VIDEO)

Građani Novog Pazara ponovili zahtjeve: Želimo zdrav Novi Pazar (VIDEO)

Građani okupljeni oko ideje za zdrav Novi Pazar predali su danas zahtjeve gradskoj upravi koji su građani podržali na protestu 19. juna na gradskom trgu u Novom Pazaru.

Građani su predali zahtjeve gradu Novom Pazaru, gradonačelniku Novog Pazara i gradskom vijeću, gdje će u toku dana iste te zahtjeve predati Zavodu za javno zdravlje, iz razloga jer su građani zahtjevali da jedan zahtjev bude upućen toj ustanovi, kazala je aktivistkinja Nusreta Brunčević.

Kako je naglasila veoma je zadovoljna kako su građani reagovali na sam protest i na zahtjeve kako bi se ispunila želja svih nas, a to je da Novi Pazar bude zdrav.

Nakon protesta koji se održao 19 juna, učinjene su neke dobre stvari, načinjeni su koraci ka ispunjavanju zahtjeva, gdje smo juče imali i reakciju policije za ispuštanje mazuta u rijeku Rašku što takođe treba da se istakne, gdje se nadamo da će se zahtjevi građana usvojiti kako bi krenuli ka rješavanju ostalih problema koji guše građane Novog Pazar, kazala je aktivistkinja Nusreta Brunčević.

Danica Petrović Šumarac iz organizacije lokalnog fronta Raška došla je danas kako bi pružila podršku Novopazarcima jer smatra da zagađenje Raške utiče i na njene sugrađane i životnu sredinu u općini Raška.

Ona se također zahvalila Novopazarcima zbog ove inicijative i što se protest održao u Novom Pazaru, jer kako kaže da je rijeka Raška već dugi niz godina zagađaena i da bi jako voljela da se sve to promijeni kako bismo je vidjeli opet čistu.

Iz inicijative Za zdrav Novi Pazar kažu da ukoliko se zahtjevi ne ispune da će doći do novih protesta.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA