Hot: Generalni konzulat doprinos očuvanju prijateljskih odnosa između Turske i Sandžaka | Video

Podijelite:

Na kraju svoga mandata u Sandžaku, Generalni konzul Republike Turske Bašar Bašol posjetio je danas opštinu Tutin i tom prilikom sastao se sa predsjednikom Salihom Hotom i njegovim saradnicima. Tokom susreta bilo je riječi o dosadašnjoj saradnji i zajedničkim postignućima u proteklom periodu.

„Želim najprije da se zahvalim predsjedniku Salihu i njegom saradnicima koji su pokazali veliko gostoprimstvo tokom moga mandata. Sa Opštinom Tutin imali smo nekoliko realizovanih projekata, a neki koje nismo uspojeli da za ovaj mandat realizujemo su u toku“, sumirao je mandat generalni konzul Bašol.

Bašol je istakao da ako se pogleda kompletan mandat unazad može se biti zadovoljno učinjenim.

„Kada god sam dolazio u Tutin ukazano je veliko gostoprimstvo i nadam se da će dobra i uspješna saradnja Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru i Opštine Tutin, nastaviti se i u narednom periodu“, zaključio je generalni konzul Bašol, i zahvalio se svim građanima Tutina na iskazanom lijepom gostoprimstvu.

Predsjednik opštine Tutin Salih Hot kazao je da je ova oproštajna posjeta bila prilika da se istakne važnost diplomatije i dobre međudržavne saradnje i na lokalnom nivou, te se zahvalio generalnom konzulu na doprinosu u očuvanju prijateljskih odnosa između Turske i Sandžaka.

„Imali smo iskrenu saradnju umjerenu na dobro svih naših građana, kao i građana Republike Turske koji su boravili u Sandžaku“, naglasio je Hot.

Hot se zahvalio konzulu na njegovoj otvorenosti i velikoj želji da pomogne razvoj Opštine Tutin i poželio mu uspjeh u daljoj diplomatskoj karijeri.

Generalni konzulat Republike Turske u Novom Pazaru kao prvo strano diplomatsko predstavništvo, otvoren 1. septembra 2021. godine, a Bašol je prvi generalni konzul.

Bašol će nakon Novog Pazara posao diplomate nastaviti u Ankari, kao predsjednik jednog sektora pri Ministarstvu vanjskih poslova Republike Turske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije