I danas blokada puta Rožaje – Špiljani, traži se odgovornost i brzi završetak radova

Podijelite:

Grupa nezadovoljnih građana i danas je blokirala magistralni put Rožaje – Špiljani sa zahtjevom da se što prije završe radovi na rekonstrukciji te dionice.

Blokiran je i regionalni put Zeleni – Vuča, koji se koristi kao alternativna saobraćajnica prema Srbiji.

Ovo je već treća blokada saobraćaja na tom putu a građani poručuju da će biti istrajni sve dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

Rekonstrukcija dionice Rožaje – Špiljani dužine oko započeta je prije tri godine. Rokovi za završetak radova su više puta probijani, a nove najave su da će trajati do 2025. godine.

Okupljeni građani su kazali da protestom i blokadom imaju za cilj izrazimo nezadovoljstvo svih mještana Rožaja i okolnih sela, kao i svih onih koji koriste ovaj put.

„Put se rekonstruiše već tri godine i za to vrijeme nije se promijenilo i nije maklo od samog početka. I ovim današnjim protestom i blokadom želimo da skrenemo pažnju nadležnih institucija i da ih pozovemo i da se angažuju vezano za završetak radova i to do kraja ove godine“, poručio je jedan od okupljenih građana.

Pored puta čija se izgradnja odugovlači veliki problem je i deponija koja je svojevrsna „ekološka bomba“ i prijetnja zdravlju ljudi rožajskog kraja.

Oni su pozvali premijera Dritana Abazovića da sa drugim predstavnicima vlasti obiđe dionicu koja se rekonstruiše i da zajedno sa nadležnim pozove na odgovornost firmu Štrabag koja je izvođač radova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije