Ibrahımovıć: Spajić da bude mandatar, partneri su nam oni koji se zalažu za NATO i EU

Foto: fb/BosnjackaStrankaOfficial

Podijelite:

Predsjednik Bošnjačke stranke mr Ervin Ibrahimović kazao je da je predsjedniku države Jakovu Milatoviću, koji je danas nastavio konsultacije o mandataru za sastav nove vlade, rekao da Pokret Evropa sad treba da predloži mandatara i da to treba da bude lider te stranke Milojko Spajić.

Ibrahimović je rekao da je zadovoljan sastankom, da su razmijenili mišljenja o budućem mandataru i kako buduća vlada treba da izgleda.

“BS je podržala da Spajić bude mandatar, što smo ranije već rekli”, kazao je Ibrahimović novinarima, nakon konsultacija u Rezidenciji predsjednika na Cetinju.

Rekao je da program PES-a nije u koliziji sa onim za šta se BS zalaže.

“Zato sa pravom mislim da BS treba da podrži Spajića za mandatara, ali prvo treba da se dogovorimo oko principa, pa oko mandatara, da se dođe do podrške 41 poslanika, pa tek onda da pričamo o resorima”, naglasio je on.

Ibrahimović je naveo i da su principi koje je predložio BS uglavnom prihvatljivi PES-u. “U razgovorima sa mojim kolegama iz manjinskih partija jasno mogu da kažem da su istog stava i da podrška Spajiću raste”, istakao je.

Na pitanje šta su razgovarali sa koalicijom “Za budućnost Crne Gore”, Ibrahimović je rekao da se sreo u parlamentu sa liderima te koalicije Milanom Kneževićem i Andrijom Mandićem, i da su imali neformalne razgovore, “ali ništa konkretno”.

“Bošnjačka stranka je od početka naglasila da nama mogu da budi partneri oni koji dijele NATO i evropske vrijednosti. Nijesmo se izjašnjavali o partijama, neka o tome odluči mandatar, a mi ćemo se na partijskim organima izjasniti”, istakao je lider BS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije