Imamović: Ervin Ćelahmetović nije i neće biti zaboravljen!

Podijelite:

Danas je mjesec dana od ubistva Ervina Ćelahmetovića koga je u Priboju krvnički ubio aktivni policajac Igor Avramović, napisao je na svom facebook profilu Enis Imamović, narodni poslanik SDA Sandžaka podsjećajući na ovaj događaj.

Imamović kaže da ostaje zahtjev koji su narodni poslanici SDA Sandžaka podnijeli zajedno sa poslanicima iz opozicije za smjenu Bratislava Gašića zbog odgovornosti za nastavak i njegovanje nasilničke svijesti u policiji, koja targetira Bošnjake, slavi genocid i zločince, prijeti novim zločinima i čuva murale osuđenim ratnim zločincima.

„Pratićemo sve detalje u ovom procesu i u granicama svojih mogućnosti nećemo dozvoliti nikakve mahinacije detaljima ovog krvničkog zločina“, zaključio je Imamović i istakao da Ervin Ćelahmetović nije i neće biti zaboravljen!

Ervina Ćelahmetovića iz Priboja ubio pripadnik specijalne jedinice MUP-a Srbije Igor Avramović, u lokalu „Strit“ u Priboju bez razloga, kako su prenijeli pojedini mediji, više puta udarajući ga u glavu metalnim boksom, što je vjerovatno bilo razlog da je od posljedica udaraca preminuo na licu mjesta.

Dženazi rahmetli Ervina u Priboju, prije mjesec dana, prisustvovao je veliki broj građana Sandžaka, a iza njega ostale su dvije sestre, Emina i Elza, sestričine, amidža, dajidža, tetke i ostala rodbina. Oba roditelja su ranije preminula. Bio je siroče.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije