14.9 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaPolitikaItalijanski premijer postavio uslove da ostane na funkciji

Italijanski premijer postavio uslove da ostane na funkciji

IzvorBETA

Italijanski premijer Mario Dragi (Draghi) rekao je danas da je spontana narodna podrška njegovoj vladi “bez presedana” i da je “nemoguće ignorisati je”.

Tom podrškom se apeluje da Dragi povuče ostavku koju je ponudio nakon što je koalicioni partner izazvao krizu vlade.

Dragi je izložio prioritete koje treba razmotriti parlament u ponovnoj izgradnji  većine potrebne da bi vlada radila efikasno.

Nastupajući pred Senatom, Dragi je, izmedju ostalih mera naveo korišćenje fondova Evropske unije za oporavak od pandemije i reformu pravosudja.

On je rekao da je lično dirnut spontanim apelima Italijana poslednjih dana koji ga pozivaju da ostane, navodeći posebno peticije gradonačelnika i medicinskog osoblja koje je nazvao “herojima pandemije”.

“Ovaj zahtev za stabilnošću traži od svih nas da odlučimo da li je moguće ponovo stvoriti uslove u kojima Vlada zaista može da vlada”, rekao je Dragi, dajući znak da je spreman da to pokuša.

Dragi je jutros održao govor pred gornjim domom parlamenta za koji se očekivalo da će izneti svoju procenu situacije nakon višednevnih sastanaka iza kulisa medju italijanskim političkim liderima.

IzvorBETA
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA