Kamberi: Brnabić nam je poručila – Ne tražite prava, dovoljno je što vas ne ubijamo

Šaip Kamberi Foto: N1

Podijelite:

Narodni poslanik i lider Albanaca Preševske doline Šaip Kamberi kazao je da je premijerka Srbije Ana Brnabić sa Strateškog foruma na Bledu zapravo poručila Albancima u Srbiji: “Ne tražite prava, dovoljno je što vas ne ubijamo”.

Kako prenosi portal Bujanovačke, Kamberi je rekao da je premijerkina poruka da Albanci u Preševskoj dolini “imaju prava” jer ih niko ne “ubija”, dok Srbi na Kosovu to nemaju.

“To je nastavak zvanične politike dvostrukih standarda Srbije u odnosu prema manjinama i uskraćivanje osnovnih prava manjina na njenoj teritoriji, dok za svoju manjinu na Kosovu teži da gradi standarde koji ne postoje ni u jednoj drugoj zemlji”, naveo je Kamberi.

Po njegovim rečima, tvrdnje premijerke da “niko ne puca u Albance u Preševskoj dolini” nisu istinite.

“Samo u periodu NATO bombardovanja 1999. godine, u opštini Preševo, teritoriji pod apsolutnom kontrolom srpskih snaga sigurnosti, ubijeno je 11 albanskih civila, za koje niko ne odgovara. U opštini Bujanovac tokom 2000. godine ubijeno je još 13 civila. Stotine drugih Albanaca su maltretirani, pretučeni i opljačkani od strane srpskih snaga sigurnosti, a da niko nije kažnjen zbog toga”, kazao je Kamberi.

Dodao je i da je i tokom 2003. i 2009, da bi se stvorila situacija opšte nesigurnosti, uhapšeno na desetine Albanaca pod lažnim optužbama za “terorizam i ratne zločine”, koji su, nakon što su mjesecima i godinama držani u pritvoru, oslobođeni optužbi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije