Komandosi Kosovskih sigurnosnih snaga učesnici obuke “Zimska vježba ’23“ u Turskoj

Foto: AA

Podijelite:

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj saopštio je da komandosi Kosovskih sigurnosnih snaga učestvuju na terenskoj obuci “Zimska vježba ’23“, koja se održava u Karsu u Turskoj, prenosi Anadolija.

Ministar Mehaj je naveo da kosovski vojnici treniraju u snijegu i teškim zimskim uslovima zajedno sa partnerskim snagama.

“U okviru međunarodne saradnje i partnerstva sa turskim snagama, kontingent Kosovskih sigurnosnih snaga, zajedno sa kolegama turskih snaga i drugih snaga osam partnerskih zemalja, učestvuje na terenskoj obuci “Zimska vježba ’23“, koja održava se u Karsu u Turske”, naveo je Mehaj.

Dodao je da Kosovske sigurnosne snage učestvuju sa kontingentom koji se sastoji od mehanizovane pješadije, minobacača, tragača – spasača i štabnih oficira.

“Ciljevi vježbe uključuju obezbjeđivanje saradnje i koordinacije u kombinovanoj operaciji, provjeru borbenih vještina trupa, povećanje sinhronizacije vatre i manevara, obuku trupa u ključnim temama kao što su: razmještanje, ishrana, odjeća, snabdijevanje i održavanje aktivnosti, preživljavanje, kao i rad sistema komandovanja i upravljanja u snijegu i surovim zimskim uslovima”, napisao je minister Mehaj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije