Konstituisan lokalni parlament Tutina, za predsjednika izabran doktor ekonomije Milhad Hot

Hot kaže da je iza jedan turbulentni period i sada nam predstoji jedan siguran i period razvoja i da će sve ono što suobećali u prethodnom mandatu i kampanji da se realizuje u budućem periodu

Podijelite:

Skupština opštine Tutin je danas za svog predsjednika izabrala Milhada Hota, odbornika SDA Sandžaka i doktora ekonomskih nauka .

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Tutin, održanoj nakon redovnih izbora 2. juna, prisustvovala su 33 odbornika, od ukupno 37 koliko broji ta skupština.

Nakon verifikacije odborničkih mandata 19 odbornika je glasalo da Hot bude predsjednik skupštine, a tri glasačka listića su bila nevažeća, ostali prisutni odbornici nisu glasali .

Za sekretara skupštine izabrana je Misala Hodović koja je taj posao obavljala i u prethodnom mandatu .

Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Tutin Milhad Hot je osnovne studije ekonomije završio na DUNP-u, a doktorske na Internacionalnom univerzitetu u Brčkom (BiH) .

Poručio je da će se truditi da ovu časnu i odgovornu funkciju obavlja transparentno i odgovorno i  na zadovoljstvo svih građana.

“Zalagaćemo se da se sprovede zakon i pravilnici o radu skupštine. Imali smo iza nas jedan turbulentni period i sada nam predstoji jedan siguran i period razvoja. Sve ono što smo obećali u prethodnom mandatu i kampanji želimo i hoćemo da realizujemo u budućem periodu”, rekao je Hot, uputivši čestitke svim odbornicima i pozvao ih da daju svoj doprinos budućem radu skupštine opštine Tutin.

Novi saziv lokalnog parlamenta Tutina broji 18 odbornika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, po šest iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) i koalicije Sandžačke demokratske partije (SDP) i Srpske napredne stranke(SNS), tri sa liste “Naš izbor – Zaim Redžepović”, dva sa liste “Tutin na prvom mjestu – Bajro Gegić” i po jednog sa liste grupa građana “Složno za Tutin – Ljutvija Balkan i Jašar Balić” i “Hoćemo, možemo bolje za Tutin – Adnan Šehović”.

Konstitutivnoj sjednici nisu prisustvovala četiri odbornika, dva sa liste Bajra Gegića i po jedan sa liste Adnan Šehovica i koalicije SDP-SNS.

Izbor zamjenika predsjednika skupštine opštine, kao i članova opštinskog vijeća i predsjednika opštine očekuje se na narednim sjednicama.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije