Kosovska policija potvrdila ubistvo trojice napadača

Podijelite:

Kosovska policija potvrdila ubistvo trojice napadača, hapšenje jednog napadača, hapšenje četvorice osumnjičenih kod kojih su pronađeni radio aparati, kao i identifikaciju značajne količine oružja, municije i razne opreme, prenosi klankosova.tv. .

“Na području sela Banjska i dalje je zategnuta sigurnosna situacija, kao i napadi vatrenim oružjem na policijske jedinice nastavljaju se istim intenzitetom u zavisnosti od kretanja kriminalnih grupa“, stoji u saopštenju Kosovske policije.

Kažu da policijske akcije sprovode se prema planovima i dešavanjima na terenu, reagujući u samoodbrani na napade na policijske službenike, čiji su životi ugroženi.

„Prema zvaničnim informacijama sa terena prilikom razmjene vatre, potvrđeno je ubistvo još dvojice napadača, koji su bili maskirani, uniformisani i teško naoružani, a potvrđeno je i hapšenje uniformisanog i naoružanog napadača“, naglašavaju.

Takođe, policijske jedinice su tokom obavljanja rutinske kontrole vozila, na području sela Rudare, lišile slobode četiri osumnjičena lica kod kojih je zatečeno nedozvoljeno držanje radio aparata, za koje se sumnja da su povezani sa kriminalnim grupama, protiv čega će biti preduzete sve dalje radnje. u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima.

„Dosadašnje službene informacije potvrđuju ubistvo trojice napadača, hapšenje jednog napadača, hapšenje četvorice osumnjičenih kod kojih su pronađene radio veze, kao i identifikacija značajne količine oružja, municije i različite opreme“, saopštavaju i naglašavaju da uviđaj lica mesta se nastavlja u saradnji i koordinaciji sa svim relevantnim institucijama, uključujući Policijski inspektorat Kosova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije